Saham AS diletakkan untuk pertumbuhan pada tahun 2020

Saham AS diletakkan untuk pertumbuhan pada tahun 2020

FBS  | Jan. 07, 2020 18:18

Ekuiti AS telah meningkat hampir 30% pada tahun ini dan kemungkinan akan terus mendapat tawaran yang lebih baik pada tahun 2020, kerana data sejarah menunjukkan tahun yang sangat besar dalam stok jarang mendahului kemelesetan.

Apabila S&P 500 meningkat 20% atau lebih dalam satu tahun kalendar, ia mempunyai pulangan yang positif dalam satu-dua pertiga daripada masa yang akan datang. Keuntungan purata lebih daripada 6.5%, menurut Kumpulan Pelaburan Bespoke.

Juga, sejak 1930, terdapat 17 tahun kalendar di mana S & P 500 memperoleh 25% atau lebih. Kemelesetan diikuti sebanyak tiga kali - pada tahun 1990, 1981 dan 1937.

Memang prestasi masa lalu tidak selalu menunjukkan petunjuk masa depan. Yang mengatakan, terdapat lebih banyak data positif sekarang daripada negatif, seperti yang ditunjukkan oleh Katerina Simonetti, naib presiden kanan di UBS Financial Services ketika bercakap dengan Bloomberg.

Akibatnya, kebarangkalian ekuiti yang memaparkan persembahan yang baik tahun depan adalah tinggi.

Jambatan yen menjangkakan keuntungan besar pada tahun 2020 boleh dibiarkan kecewa. Yen Jepun anti-risiko sering mendapat manfaat daripada penolakan risiko di pasaran saham.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.

';