Indeks Dolar AS mencatatkan keuntungan, kembali berhampiran 97.40 menjelang data,

Indeks Dolar AS mencatatkan keuntungan, kembali berhampiran 97.40 menjelang data,

FBS  | Okt. 24, 2019 17:21

  • DXY menambah kerugian hari Rabu berhampiran 97.40.
  • Hasil 10 tahun AS menavigasi kawasan 1.76%.
  • Pesanan Barangan Tahan Lama, PMI kilat, Jualan Rumah Baru yang perlu dibayar kemudian.

Indeks Dollar Amerika Syarikat (DXY), yang mengukur Greenback berbanding sekumpulan saingan utamanya, berdagang sedikit pada pertahanan di 97.40 daerah pada separuh kedua minggu ini.

Indeks Dollar AS memberi tumpuan kepada data, ECB

Berikutan pendahuluan Rabu ke puncak mingguan di band 97.65 / 70, indeks itu tidak dapat mengekalkan rebound dan ditutup dengan kerugian kecil tepat di atas SMA 200 hari kritikal, di mana ia kini sedang berusaha untuk menstabilkan.

Pengambilan permintaan pesaing seperti EUR dan GBP telah bekerjasama dengan lutut pada hari Rabu, manakala trend selera risiko yang lebih luas terus memandang kepada perkembangan dari rundingan Brexit dan perdagangan AS-China.

Kemudian pada hari itu, Greenback akan memberi perhatian khusus kepada acara ECB - mesyuarat terakhir Draghi - di mana konsensus terus menunjuk kepada mesej yang dovish dari Majlis.Di Amerika Syarikat, pesanan Barang Tahan Lama akan disokong oleh PMI kilat untuk bulan semasa dan Penjualan Rumah Baru September.

Apa yang perlu dicari sekitar USD

Indeks itu berjaya mendapatkan dorongan belian segar dan mengatasi puncak di atas 97.60 lebih awal pada minggu ini, walaupun langkah naik habis. Sementara itu, peningkatan keraguan terhadap perdagangan dan perkembangan perdagangan AS-China dari rundingan Brexit serta perhimpunan ECB dijangka terus memerintah suasana sekitar dolar. Di arah yang lain, para pelabur hampir sepenuhnya berharga dalam potongan insurans lain oleh Fed pada mesyuarat minggu depan di tengah-tengah beberapa kehilangan momentum dalam ekonomi AS. Pada pandangan yang lebih luas, pandangan yang membina di DXY kelihatan sedikit rosak tetapi masih dalam permainan di tengah-tengah FOMC yang dibahagikan berbanding sikap dovish yang luas dari seluruh bank pusat G-10. Di samping itu, pandangan positif pada USD kekal kukuh dengan rayuan selamat dan status 'mata wang rizab global'.

Indeks Dolar AS yang relevan

Pada masa ini, pasangan itu kehilangan 0.02% pada 97.45 dan menghadapi sokongan seterusnya pada 97.14 (bulanan rendah Oct.18) yang disokong oleh 97.03 (bulanan rendah Aug.9) dan kemudian 96.67 (rendah Jul.18). Sebaliknya, penembusan 97.65 (tinggi Okt.23) akan membuka pintu kepada 97.80 (100 hari SMA) dan akhirnya 99.25 (tinggi Okt.9).

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.