Emas: Bulls beri sedikit perhatian kepada perdagangan / tajuk politik semasa

Emas: Bulls beri sedikit perhatian kepada perdagangan / tajuk politik semasa

FBS  | Dis. 30, 2019 13:22

  • Harga emas melebarkan penarikan balik lewat Jumaat dari sembilan minggu ke atas.
  • Berita bercampur mengenai perjanjian perdagangan AS-China, ketegangan Timur Tengah gagal memberi arah yang jelas kepada harga emas.
  • Perdagangan akhir tahun akan menyebabkan harga sedikit berubah, PMI Cina Selasa akan menjadi kunci untuk menonton.

Harga emas terus berada di bawah tekanan sekitar $ 1,510.85 di tengah perdagangan awal Asia pada hari Isnin. Dengan berbuat demikian, logam kuning mengabaikan berita hujung minggu yang sepatutnya telah disediakan bahan api tambahan untuk larian yang selamat di luar jangkaan sembilan minggu.

Optimisme berhati-hati di sekitar kesepakatan fasa-satu mendapat teka-teki lain untuk diselesaikan pada hujung minggu, yang datang dari South China Morning Post (SCMP). Media China menyampaikan kesediaan Beijing untuk mengikuti janji-janji dengan syarat AS bertindak dengan serius. Nada artikel itu, seperti biasa, terdengar seperti amaran kepada Washington walaupun Presiden AS Donald Trump bersorak untuk kedekatannya dengan penandatanganan.

Sebaliknya, logam kuning sepatutnya mendapat manfaat daripada komunikasi Bloomberg mengenai "serangan balas balas" AS yang mensasarkan tempat Iraq dan Syria dua hari selepas pembunuhan kontraktor awamnya oleh serangan roket ke pangkalan tentera Iraq.

Kekurangan tindak balas dapat dikesan kepada berita bahawa China memperkemaskan kadar pinjaman. Ini boleh memberikan impak positif kepada ekonomi kedua terbesar di dunia sambil mempertimbangkan peningkatan jangka pendek dalam pinjaman disebabkan oleh Kadar Pinjaman Rendah (LPR) yang lebih rendah daripada kadar rujukan sebelumnya.

Walau bagaimanapun, pasaran masih menyikat mata mereka di tengah-tengah suasana bercuti akhir tahun. Buka Tokyo boleh menawarkan langkah perantaraan tetapi kekurangan peristiwa / data utama boleh menghalang momentum menjelang data Pengurus Pembelian rasmi China (PMI) rasmi pada selasa 09:00AM waktu malaysia

Analisis Teknikal

Harga sedang berusaha untuk mengosongkan kawasan $ 1,518 / 20 yang terdiri daripada paras tertinggi yang ditandakan sejak Oktober, yang pada gilirannya boleh mencetuskan penarikan balik baru ke paras awal bulan berhampiran $ 1,418. Walau bagaimanapun, rendah $ 1,495 pada hari Rabu dan $ 1,500 boleh mengekalkan penjual buat sementara waktu.

FBS

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.