China menutup jumlah kematian sebenar Coronavirus

China menutup jumlah kematian sebenar Coronavirus

FBS  | Jan. 27, 2020 13:26

  • Walaupun jumlah kematian Koronavirus China (CoV) meningkat kepada 80 orang daripada 56 orang.
  • China boleh menutupi gambaran sebenar untuk mengelakkan panik.

Walaupun jumlah kematian Koronavirus China (CoV) meningkat kepada 80 orang dari 56, dengan 2744 kes disahkan WuhanCoronavirus, ada beberapa laporan yang berpendapat bahawa China menekan sepenuhnya kelebihan nCoV, dan mengekalkan kadar kematian coronavirus secara buatan rendah .

Nampaknya insentif yang mendasari adalah untuk menilai sejauh mana wabak yang sebenarnya untuk seberapa lama yang mungkin. Fikiran pemikiran kembali ke tahun 2003, seorang doktor Cina mendedahkan penutupan wabak SARS China. Dr Jiang berkata dalam satu surat yang diedarkan kepada organisasi berita antarabangsa bahawa sekurang-kurangnya 100 orang telah dirawat di hospital-hospital Beijing untuk sindrom pernafasan akut yang teruk, atau SARS.

Pada masa itu, pihak berkuasa perubatan Cina menegaskan bahawa seluruh negara hanya mempunyai segelintir kes penyakit. Wahyu itu mendorong para pemimpin tertinggi China untuk mengakui bahawa mereka telah memberikan maklumat palsu tentang wabak itu. Menteri Kesihatan dan Datuk Bandar Beijing telah dikeluarkan dari jawatan mereka.

Kali ini, bukannya meletakkan coronavirus sebagai punca kematian untuk jumlah korban yang tidak diketahui Wuhan, koroner dan hospital China hanya mengakui kematian kepada "virus pneumonia", kes tertutup.

Jurulatih kecergasan berusia 53 tahun meninggal dunia pada hari Rabu selepas memeriksa sebuah hospital di Wuhan lebih kurang seminggu sebelum ini, kata anak saudara perempuannya. Keluarganya telah mengharapkan sijil kematian untuk mencerminkan coronavirus yang mematikan kerana keadaannya merosot, para doktor memberitahu keluarganya bahawa dia mengalami virus yang tidak dapat dirawat di paru-parunya.

Sebaliknya, ia mencatatkan "radang paru-paru yang teruk" sebagai punca kematian, katanya. Saudara-mara dua orang lain yang meninggal di rumah sakit berasingan di Wuhan minggu ini juga menggambarkan situasi yang sama, dengan mengatakan penyebab kematian telah diberikan sebagai "radang paru-paru virus,"

- dilaporkan dalam WSJ, yang memberikan kita wawasan bagaimana China boleh menjaga kadar kematian coronavirus buatan rendah untuk membatalkan panik.

"Terdapat kemungkinan banyak kes di Wuhan daripada yang disahkan secara rasmi," kata Neil Ferguson, seorang pemodel penyakit di Imperial College London, menganggarkan sebanyak 4,000 orang mungkin dijangkiti di Wuhan.

Apa yang lebih teruk ialah jika ada 4,000 lagi yang telah disuntik, maka ramalan bencana yang telah dibincangkan sebelum ini pada 250,000 kes pada 4 Feb mungkin terlalu optimistik sebanyak separuh.

Implikasi pasaran

Niaga AS S&P 500 jatuh lebih daripada 1 peratus dalam perdagangan Asia mengenai kebimbangan mengenai CoV dan USD/JPY jatuh di bawah 109 pegangan.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.