5 Tip Pelaburan untuk Musim Pendapatan

5 Tip Pelaburan untuk Musim Pendapatan

Dalam Investing  | Nov. 29, 2018 20:51

5 Tip Pelaburan untuk Musim Pendapatan

Masa-masa yang paling menarik (dan kadang-kadang penuh tekanan) dalam sesebuah tahun, adalah Musim Pendapatan - satu tempoh selepas setiap suku tahun kewangan bila mana syarikat-syarikat awam mesti melaporkan pendapatan mereka kepada SEC. (Syarikat-syarikat sendirian berhad adalah dikecualikan)

 Syarikat-syarikat biasanya akan mengeluarkan laporan mereka sepanjang Januari, April, Julai, dan Oktober, tetapi sesetengah yang lain akan menyerahkan laporan mereka pada masa kemudian.

Pelabur berpengalaman mungkin telah perasan bahawa laporan biasanya dikeluarkan selepas pasaran tutup, dan selalunya pada hari Jumaat. Tujuan utamanya adalah kerana laporan dan berita berhubungnya berkemungkinan memberi kesan kepada saham syarikat, dan oleh itu, mereka berhasrat untuk mengurangkan volatiliti saham dan mengurangkan sebarang kemungkinan kerugian sebagai akibat daripadanya.

 Jadi apakah yang anda boleh lakukan untuk bersedia apabila musim pendapatan tiba?

 Ini Adalah 5 Tip Yang Akan Membantu Anda Mendapat Manfaat bagi Musim Pendapatan

 Semak Penyata Lampau

Satu alat hebat dalam gedung anda adalah akses kepada penyata dan laporan pendapatan lampau syarikat. Jika syarikat-syarikat telah membincangkan peningkatan dalam jualan di sepanjang tahun itu, atau jika laporan lampau mereka semuanya positif, ia adalah petunjuk yang baik tentang bagaimana gambaran laporan pendapatan seterusnya. Habiskan sedikit masa dan buat kajian anda - ia akan berbaloi.

Pro tip #1: Laporan penuh akan tersedia di laman web EDGAR SEC.

  “Di belakang setiap saham adalah sebuah syarikat. Ketahui apa yang ia sedang lakukan.” – Peter Lynch

 Gunakan Makluman Investing.com

Salah satu daripada alat berguna di luar sana adalah Makluman Investing.com. Tambahkan simbol saham atau nama syarikat (hanya saham-saham A.S. pada masa ini) ke senarai dan anda akan menerima makluman di laman web dan dalam aplikasi apabila ia muncul. Anda juga boleh mendapat makluman 1 hari dagangan sebelum jadi anda tidak ketinggalan maklumat terkini lagi.

  “Risiko datang daripada tidak mengetahui apa yang anda sedang lakukan.”  – Warren Buffett

 Periksa Kalendar Pendapatan

Setelah menetapkan makluman, pergi ke Kalendar Pendapatan kami dan dapatkan dengan tepat di mana syarikat-syarikat yang anda berminat akan mengeluarkan laporan pendapatan mereka. Anda boleh gunakan penapis untuk mendapatkan saham khusus, atau menapis kalendar mengikut negara, kepentingan, atau sektor. Anda mungkin perlu tambahkan makluman bagi syarikat yang anda ikuti supaya anda akan dimaklumkan sebaik sahaja laporan dikeluarkan.

 "Pelaburan dalam pengetahuan memberi pulangan terbaik." - Benjamin Franklin

 Komuniti adalah Kunci

Sentimen pasaran bukan selalunya perkara paling mudah untuk diukur atau dinilai, tetapi anda boleh perasan trend dan ikuti perbincangan dalam kumpulan pelaburan untuk mendapat idea tentang apa yang berlaku dengan saham pilihan anda. Gunakan forum investing.com untuk lihat apa pelabur lain fikir tentang setiap saham dan sertai perbincangan. Di samping itu, Investing.com membolehkan anda memberi sentimen anda dan melihat bagaimana pelabur lain rasakan tentang instrumen itu. Data sentimen biasanya digunakan oleh institusi kewangan untuk membuat keputusan pelaburan. Anda juga boleh menyertai perbincangan di laman web seperti Reddit, di mana ramai orang berhimpun.

 "Pelabur hebat perlu mempunyai gabungan gerak hati, naluri perniagaan dan bakat pelaburan yang baik.” - Andrew Lo

 Ikuti yang Bijak Pandai (atau 10)

Tidak kira jika anda telah lama melabur atau baru membuat portfolio pertama anda - tidak perlu mencipta sesuatu yang baharu. Anda tidak perlu memikirkan dengan sendiri, kerana ada banyak maklumat di luar sana lebih daripada apa anda sedari, dan mengisihkannya boleh memakan masa sangat lama. Sebaliknya, mula ikuti mereka yang telah melakukan semua kerja yang sukar, dan boleh memberikan anda jawapan pantas (kadang-kadang tanpa perlu bertanya). Cara terbaik adalah untuk mula mengikuti para bijak pandai - mulakan dengan penganalisis dan penyumbang Investing.com kegemaran anda dengan mengikuti mereka. Cari seseorang yang anda rasa anda boleh percaya dan nada mereka yang anda suka, dan baca, baca, baca!

Investing.com mengeluarkan banyak analisis , khususnya menjelang musim pendapatan. Pakar-pakar kami akan sering mengeluarkan beberapa analisis sehari atau 2 hari sebelum sesebuah syarikat mengeluarkan laporannya, jadi pastikan anda membaca, dan jangan sesekali terperangkap dalam keadaan tidak bersedia.

 “Lebih baik bersama-sama dengan orang yang lebih baik daripada kamu. Pilih sekutu yang gelagatnya lebih baik daripada kamu dan kamu akan bergerak dalam haluan sebegitu.” - Warren Buffett

 Apa Selanjutnya?

Sepertimana anda boleh lihat, ada banyak persediaan untuk dibuat sebelum musim pendapatan bermula, dan anda mungkin akan banyak membaca. Jangan biarkan ia menawarkan hati anda, dan sebaliknya - sedarlah bahawa anda sedang mara ke depan, dan anda akan dilengkapi lebih banyak pengetahuan daripada kebanyakan pelabur. Percayakan kata hati anda dan ingatlah untuk menetapkan makluman anda.

 Terima kasih Jesse Cohen, kerana membantu kami dengan senarai ini. Anda boleh mengikut beliau di Twitter: @Bob_Loblaw420.

 Adakah anda mempunyai sebarang nasihat untuk dikongsi? Mahu menceritakan sebuah kisah kepada kami tentang bagaimana nasihat sebegitu membantu anda pada masa lalu?

Jadi yang pertama untuk komen bagi

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.