XAU / USD melekat pada keuntungan harian melebihi $ 1,700 lebih awal daripada data

XAU / USD melekat pada keuntungan harian melebihi $ 1,700 lebih awal daripada data

FBS  | Mei 12, 2020 18:51

  • XAU / USD meningkat dengan sederhana pada kelemahan USD yang luas pada hari Isnin.
  • Suasana pasaran yang optimis meraih keuntungan emas yang selamat.
  • Pembesar suara Fed dan data CPI AS akan ditonton dengan teliti.

Pasangan XAU / USD ditutup pada hari pertama dalam seminggu dengan kerugian kecil di bawah $ 1,700 tetapi tidak mempunyai masa yang sukar untuk melakukan pemulihan. Pada masa penulisan, pasangan ini meningkat 0.45% setiap hari pada $ 1,705.
Emas berjuang untuk menentukan arah

Walaupun USD mengukuhkan kekuatan berbanding pesaing utamanya pada hari Isnin, persekitaran risiko menyebabkan emas perlindungan selamat kekal berdaya tahan. Pada hari Selasa, sentimen pasaran yang pulih membebankan pada dolar AS tetapi tidak membenarkan pasangan untuk mengumpulkan momentum kenaikan.

Indeks ekuiti utama Eropah meningkat antara 0.4% dan 0.95% di belakang aliran risiko-risiko sementara Indeks Dolar AS turun 0.32% dan 99.91.

Pada separuh kedua hari ini, pasar akan memperhatikan ucapan ahli FOMC Bullard, Kashkari dan Harker. Pelabur akan mencari petunjuk baru mengenai kemungkinan penggunaan kadar faedah negatif oleh Federal Reserve setelah pasaran hadapan mula menetapkan harga pada akhir 2020.
Sementara itu, laporan inflasi dari AS akan dipaparkan di soket ekonomi AS juga.

Meninjau data, "CPI tahunan dijangka turun menjadi 0,4% pada bulan April dari 1,5% pada bulan Mac dan kadar inti diprediksi akan jatuh ke 1,7% dari 2,1%," kata penganalisis FX Street Joseph Trevisani. "Respons dasar bank pusat telah berlaku selama lebih dari dua bulan dan tidak akan berubah kerana jangkaan bulan deflasi ini."

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.