Saham Asia membayar sedikit perhatian kepada NIKKEI Jepun di tengah-tengah Covid

Saham Asia membayar sedikit perhatian kepada NIKKEI Jepun di tengah-tengah Covid

FBS  | Mac 23, 2020 14:00

  • Ekuiti Asia menyaksikan beban terkunci baru, meningkatkan risiko.
  • Pembelian bon BOJ nampaknya membantu Nikkei, saham di India baru-baru ini diuji "had ke bawah".
  • RBNZ, kerajaan New Zealand mengambil langkah ketat, Rang Undang-Undang COVID-19 pentadbiran Trump gagal menyeberang Senat.

Dengan peningkatan jumlah pembatalan Penerbangan dan penguncupan di seluruh negara, saham di Asia merosot semasa sesi pra-Eropah pada hari Isnin. Dengan berbuat demikian, peniaga ekuiti membayar sedikit perhatian kepada NIKKEI Jepun yang mendapat manfaat daripada langkah-langkah pelonggaran BOJ yang luas.
Iaitu, indeks saham Asia-Pasifik MSCI di luar Jepun turun 4.75% manakala tolok ekuiti Jepun mendekati keuntungan 2.0% pada masa akhbar.

Indeks India, iaitu BSE Sensex dan NIFTY50, boleh disebut sebagai loser terbesar, dengan kerugian lebih daripada 12% selepas pembukaan dari "batas ke bawah" berhenti. Sebaliknya, PSEi Composite Malaysia boleh menjadi NIKKEI sementara 0.70% merah pada masa penulisan.

IDX Indonesia kehilangan 4.0% dan indeks Cina turun lebih daripada 3.0%. Selain itu, stok di Australia gagal merangsang pelan rangsangan kedua kerajaan kerana ASX 200 jatuh lebih daripada 5.50% manakala New Zealand NZX 50 juga menanggung beban keengganan risiko yang luas sambil membuat kerugian sebanyak 6.6% kepada 259.70. Perlu diingat bahawa RBNZ mengumumkan Pengudaraan Kuantitatif (QE) berjuta-juta dolar pada akhir Ahad. Tambahan pula, kerajaan New Zealand mengarahkan untuk menutup semua perniagaan yang tidak penting.

Semasa awal Asia, nada risiko memberi perhatian kepada berita bahawa Rang Undang-undang COVID-19 Presiden AS Donald Trump tidak dapat membersihkan Senat dalam percubaan pertama serta ketakutan pembuat dasar Fed mengenai kemelesetan dan meningkatkan kadar Pengangguran.

Walaupun menggambarkan risiko hasil hasil perbendaharaan 10 tahun AS jatuh 12 mata asas (bps) kepada 0.813% oleh masa akhbar. Pada awal hari, niaga hadapan AS mencecah "had ke bawah" di tengah-tengah keengganan risiko yang baru.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.