Risiko terbuka sebagai pasaran penuh kembali kepada bunyi gendang perang

Risiko terbuka sebagai pasaran penuh kembali kepada bunyi gendang perang

FBS  | Jan. 07, 2020 18:12

  • Terbuka risiko dijangkakan berikutan tajuk berita hujung minggu di sekitar Iran / AS semasa peperangan.
  • Risiko untuk menyokong yen dan emas manakala tawaran dalam minyak harus datang ketegangan dalam ME.
  • Akan ada banyak siaran data utama pada hari-hari berikutnya, termasuk laporan kerja AS.

Januari 2020 kini baik dan benar-benar ditendang dengan pasaran penuh kembali berikutan cuti Krismas dan Tahun Baru. Rali Santa Claus yang telah kita lihat, terutamanya, dalam stok AS, kini boleh menjadi berhenti kerana bunyi gendang perang yang berpunca daripada peningkatan ketegangan antara AS dan Iran.

Mengharapkan permulaan risiko untuk pasaran penuh kembali.

Kita boleh menjangkakan risiko awal untuk minggu menyokong Yen dan menimbang ekuiti global secara amnya. Bukan sahaja PMI Pembuatan ISM AS jatuh paling rendah dalam satu dekad, satu tanda bahawa pertumbuhan global terus berada di bawah tekanan, implikasi yang boleh datang dari serangan Iran ke serangan drone AS yang ditamatkan Qassem Soleimani, ketua elit Iran Quds Force, akan menjadi pemandu.

Iran telah menunjuk 35 "sasaran AS utama" untuk membalas dendam

Tajuk akhir minggu mengalir di mana Iran berjanji untuk bertindak balas selepas tiga hari berkabung. Iran telah menunjuk 35 "sasaran AS utama" untuk membalas dendam dan sudah ada roket yang dilancarkan berhampiran Kedutaan AS di Baghdad hanya beberapa jam selepas para penyembah melaungkan "kematian ke Amerika" pada pengkebumian jeneral Iran Qasem Soleimani. Tentara AS akan meninggalkan Iraq melalui perintah negara sementara lebih banyak lagi ditempatkan ke rantau ini.

Minit FOMC mengesahkan semuanya terkawal.

Minit Keadaan Pasaran Terbuka Persekutuan mengesahkan bahawa Jawatankuasa berpendapat bahawa ia mempunyai segala-galanya yang terkawal. Walau bagaimanapun, masa peperangan tidak dapat datang pada masa yang lebih buruk untuk Fed, kerana kenaikan harga minyak, sebahagiannya disebabkan oleh perang Timur Tengah yang penuh, akan menerapkan tekanan ke atas inflasi yang tidak diingini di Amerika Syarikat.

Harapan seterusnya dalam pasaran pembukaan Emas melampaui pertemuan rintangan September dan sokongan 2011/2012 dengan mata pada $ 1,600.

Minyak lebih tinggi, menyasar purata bergerak 200 bulan dan mengendalikan $ 70 - Carta minggu: Harga minyak naik dan berniat pada tahun 2019 tertinggi

USD/JPY untuk menembusi sokongan harian pada 107.80.

Melihat ke hadapan

Ia akan menjadi sangat sibuk pada kalendar ekonomi.

Pada 7hb Januari, kami akan mempunyai ISM Non-Manufacturing (Dec) AS serta Indeks Harga Pengguna Utama dan HICP Tajuk Eropah.

Pada 9 Januari, CPI Cina dan Lebihan Perdagangan Australia akan menjadi acara utama.

Pada 10 Januari, kami akhirnya akan mempunyai Payroll Nonfarm tertangguh serta data Laporan Kerja Kanada. Australia akan melaporkan Jualan Runcit.

Seperti biasa, tumpuan utama adalah pada Payroll AS yang mana penganalisis di TD Securities mencadangkan mungkin perlahan dengan ketara selepas lonjakan berlebihan pada bulan November (266K dan sekitar 220K tidak termasuk penyerang kembali). "Malah ramalan kami di bawah 145K di bawah menunjukkan purata 189K yang kukuh untuk Q4, di atas purata 173K bagi sembilan bulan pertama tahun ini. Kami menjangkakan kadar pengangguran dapat bertahan pada 3.5% dan purata pendapatan setiap jam untuk kekal pada 3.1% YoY. "

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi