Perjanjian perdagangan AS-China; jangan terlalu teruja

Perjanjian perdagangan AS-China; jangan terlalu teruja

FBS  | Okt. 24, 2019 17:23

Walaupun pasaran kewangan global menggembirakan perkembangan di sekitar perjanjian perdagangan AS-China, ING keluar dengan nota amaran memandangkan mata tersembunyi yang mungkin menawarkan jalan yang sukar di hadapan kepada perunding perdagangan AS-China untuk mengurangkan perjanjian itu.

Petikan utama

"Walaupun positif bahawa de-eskalasi sedang berlaku, hanya komitmen China untuk mengimport tambahan US $ 40 bilion kepada US $ 50 bilion produk pertanian Amerika adalah hasil nyata dari rundingan ini."

"Buat masa ini tidak ada persetujuan mengenai perpindahan teknologi terpaksa syarikat Barat kepada rakan kongsi Cina dalam usaha sama. Tidak ada persetujuan mengenai cara untuk menghentikan kecurian harta intelek yang dikatakan berlaku. "

"Pada tarif, hasil rundingan itu mengecewakan. Semua kenaikan tarif baru-baru ini masih wujud. Hanya kenaikan 5 mata peratusan mengumumkan pada AS $ 250 bilion import tahunan AS dari China, yang dirancang untuk hari ini, dikeluarkan. Malah, kenaikan 15 mata peratusan pada bulan Disember dilancarkan semula. "

"Buat masa ini, perjanjian kecil ini meninggalkan banyak ketidakpastian. Jadi, tidak mungkin ini mengambil semua ketidakpastian perang perdagangan yang telah melanda sentimen perniagaan dan kini menekan pengeluaran dan pelaburan dalam pembuatan di seluruh dunia. "

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.