Perdagangan saham Asia bercampur di tengah pemulihan risiko yang rendah

Perdagangan saham Asia bercampur di tengah pemulihan risiko yang rendah

FBS  | Okt. 24, 2019 17:21

  • Hasil yang baik dari jurusan AS, merosot ketegangan antara AS-Turki memihak risiko.
  • Ketiadaan data utama, tajuk perdagangan / Brexit dan pemangkin campuran dari Asia mempersoalkan lembu jantan.

Keuntungan ekuiti Asia mengurangkan keuntungan sebagai pemangkin menurun dan kekurangan perdagangan / tajuk utama Brexit peniaga-peniaga pertanyaan menjelang peristiwa-peristiwa penting, sehingga dikeluarkan semasa sesi Eropah / London.

Pengakhiran sekatan Amerika Syarikat (AS) di Turki dan laporan dari Microsoft dan Tesla membantu saham Asia untuk memulakan perdagangan pada hari Khamis dengan nota positif. Walau bagaimanapun, bacaan rendah Indeks Pembelian Pengurus (PMI) dari Jepun, data bercampur-campur dari Australia dan lebih lemah daripada jangkaan pertumbuhan dari Korea Selatan mencabar sentimen pasaran selepas itu.

Juga menjejaskan sentimen risiko adalah kekurangan perdagangan / tajuk utama dan pasaran menunggu ECB, tidak melupakan PMI dari zon Euro, Jerman dan AS. Akibatnya, ekuiti 10 tahun AS kekal sebahagian besarnya tidak berubah menjadi 1.76% sementara indeks MSCI Asia Pasifik indeks Jepun mencatatkan keuntungan hampir 0.20% pada masa akhbar. Bergerak, NIKKEI Jepun mendekati keuntungan sebanyak 0.50% meskipun terdapat beg data campuran sambil mempertimbangkan indeks bulan Ogos.

ASX 200 Australia seolah-olah mendapat faedah daripada jangkaan perjanjian perdagangan dengan China dan panggilan untuk pelonggaran selanjutnya tetapi New Zealand's NZX 50 mungkin berbeza dengan kehilangan 0.20%. Selanjutnya, BSE SENSEX India dan KOSPI Korea Selatan berdiri kebanyakannya walaupun dengan HANG SENG menyimpan keuntungan 0.40%.

Looking forward, kalendar ekonomi yang sibuk semasa sesi Eropah / United Kingdom (UK) akan mengikuti walaupun jam perdagangan AS aktif. Walau bagaimanapun, kemungkinan ketiadaan tajuk utama perdagangan / Brexit boleh menimbang pada momentum pasaran.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.