Pembukaan sesi asia: China untuk mengecilkan skop perbincangan perdagangan?

Pembukaan sesi asia: China untuk mengecilkan skop perbincangan perdagangan?

FBS  | Okt. 07, 2019 09:51

Saya rasa soalan besar ialah, mengapa sekarang!

Jika anda fikir perang perdagangan tenang ini terlalu baik untuk bertahan, anda adalah pemenang besar pagi ini selepas pegawai China kini memberi isyarat bahawa mereka lebih enggan bersetuju dengan kesepakatan perdagangan yang luas yang dipandang sebagai tidak cerdik dan mungkin berbahaya permainan brinkmanship politik. China mungkin berfikir bahawa tangan mereka lebih kuat disebabkan oleh pendedahan impak dan pusingan terbaru data pembuatan AS yang mengerikan.

berita ini datang pada puncak permainan poker perundingan perdagangan AS-China, dan bahkan jika China sedang bermain-main, ia tidak akan berjalan lancar dengan pentadbiran Trump.

Walaupun perjanjian perdagangan separa adalah hasil terbaik yang paling dijangkakan, taktik taktik China tidak menetapkan peringkat untuk perbincangan perdagangan yang dapat diterima.

Laporan berita membantah pasaran kerana China telah membuat nada yang pasti selama beberapa minggu. Bagaimanapun, dengan ekonomi AS yang mengambil keputusan yang paling teruk, China mungkin meminjam satu halaman daripada buku dasar perdagangan Trump yang menyaksikan China kini mengubah skru di Amerika Syarikat. Walau bagaimanapun, pada peringkat ini, pasaran masih menunggu penjelasan, dan jika China berjalan di bawah ini innuendos.

Apa yang saya maksudkan adalah pusingan terakhir data PMI dan ISM ekonomi AS yang melukis gambaran yang sangat suram jika sektor perkilangan AS beralih ke kemelesetan yang mungkin. Tetapi ini mungkin kisah pita PMI antara pertempuran raksasa perang perdagangan yang menunjukkan bahawa China kini mendapat kelebihan yang memperkasakan tahap brinkmanship baru ini. Ingat sektor perkilangan Amerika Syarikat adalah sebahagian besar ekonomi Presiden yang paling perlu mempertahankan dan segmen khusus ekonomi yang diperdagangkan diperdagangkan sepatutnya menyokong.

Juga, rantaian bekalan China semakin pulih daripada yang diharapkan kerana mereka melihat untuk menggantikan perdagangan AS dengan jiran serantau.

Setakat ini pasaran tidak berlebihan terhadap berita itu. Pasti rundingan perdagangan AS-China ditetapkan untuk menyambung semula minggu ini. Walau bagaimanapun, minat di sekeliling acara itu tetap mantap walaupun, dan jika ada, ada minat ringan bermain untuk kesepakatan yang berpotensi - tetapi dengan keyakinan yang hangat, barangkali hanya taruhan yang lebih optimis akan menjadi lemah pada pagi ini. Walau bagaimanapun, perkara terakhir yang diperlukan pasaran pada tahap permainan ini adalah kuda lain pada karusel perang perdagangan untuk mengalihkan kemungkinan.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.