Masalah hutang AS hampir tidak terkawal

Masalah hutang AS hampir tidak terkawal

FBS  | Jan. 06, 2020 11:11

Saham AS memulakan Tahun Baru dengan mencapai rekod tertinggi baru, tetapi ia tidak mengaburkan segera masalah hutang Amerika atau ancaman terhadap ekonominya," kata Global Times, penerbitan berita China yang sangat dibaca, dalam laporan editorial Ahad .

Perkara utama:

Beban hutang Amerika adalah bendera merah yang sebenarnya tidak dapat diabaikan lagi.

Pada tahun 2019, kegagalan korporat global ... Daripada penerbit ingkar, 77 berasaskan di Amerika Syarikat, menyumbang 66 peratus.

Hutang luar negeri kerajaan persekutuan Amerika Syarikat melepasi $ 23 trilion buat kali pertama dalam sejarah.

Jika anda menambah hutang negeri dan tempatan, hutang korporat, gadai janji rumah, kad kredit, pinjaman pelajar, dan hutang lain, maka jumlah hutang AS ialah kira-kira 330 peratus daripada KDNK.

Ini tiba di Amerika Syarikat dan China yang menandatangani perjanjian fase satu minggu depan. Walaupun bahagian di atas tidak mempunyai kesan terhadap suasana pasaran, kerana ia didorong terutamanya oleh konflik geopolitik AS-Iran yang berterusan.

Sentimen risiko adalah tema utama sejauh ini Isnin, dengan S & P 500 berjangka turun 0.50% sementara USD / JPY kembali di bawah 108.00 dan Aussie tergelincir ke arah pemegang 0.69.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi