Jualan borong perdagangan di Kanada

Jualan borong perdagangan di Kanada

OlympTrade  | Okt. 22, 2018 16:11


Hari isnin dijangka menjadi hari yang damai. Jualan borong di Kanada adalah satu-satunya statistik menarik yang akan dikeluarkan pada 22 Oktober.

Tidak ada yang istimewa mengenai jualan runcit di Kanada pada bulan Ogos. Oleh itu, para ahli ekonomi telah mengurangkan ramalan pertumbuhan jualan borong mereka dari 1.5% bulan lepas kepada 0.5%.

23 Oktober

Reputasi Arab Saudi terjejas teruk, laporan suku tahunan McDonald's

Satu persidangan perniagaan utama akan berlangsung di Riyadh, ibukota Arab Saudi. Bagaimanapun, sekarang, negara sedang dalam siasatan mengenai pembunuhan wartawan Saudi Jamal Khashoggi di konsulat Saudi di Istanbul.

Tragedi itu telah membawa beberapa siri protes, termasuk wakil berpengaruh dari sektor kewangan. Black Rock, Black Stone, J. Morgan, Google dan Ford membatalkan niat mereka untuk menghadiri persidangan yang akan datang di Riyadh.

Pengarah Tabung Kewangan Antarabangsa Christine Lagarde menarik diri dari persidangan perniagaan Arab Saudi di Riyadh. Berlawanan dengan reputasi Arab Saudi akan menjadi cabaran kepada sekutu tradisionalnya, Amerika Syarikat.

_____

Kedai dan restoran rangkaian McDonald mengeluarkan laporan suku tahunan menjelang Malam Krismas. Harga saham syarikat dijangka tidak kurang daripada $ 1.98.

Sekiranya data akhir lebih baik dari yang diharapkan, permintaan untuk stok syarikat pasti akan meningkat. Reaksi pasaran terhadap data negatif akan merosot dalam permintaan syarikat untuk stok.
_____

Pada hari Selasa, Jerman akan mengumumkan indeks harga pengeluaran. Anda boleh melihat perubahan untuk tempoh 2015-2018. Jelas sekali, harga minyak sekali lagi menjadi penyumbang utama kepada perubahan ini.


24 Oktober

Lawatan Perdana Menteri Itali ke Moscow. Laporan Boeing, Microsoft dan Visa Quarterly. Jualan rumah baru di Amerika Syarikat

Perdana Menteri Itali Giuseppe Conte akan membuat lawatan rasmi ke Rusia. Media itu mendakwa bahawa dia akan kembali selepas lawatannya dengan kenyataan mengenai sekatan anti-Rusia yang tidak akan memberi manfaat kepada sesiapa, termasuk ekonomi Itali.

Apa-apa langkah untuk menormalkan hubungan antara Barat dan Kremlin sering menyebabkan kenaikan ruble. Tetapi hasrat Itali untuk meneruskan hubungannya dengan Moscow boleh menjejaskan kedudukannya di Eropah dan dengan itu memberi kesan negatif kepada euro.
____

Tiga syarikat utama menyiarkan laporan suku tahunan mereka. Boeing akan memberikan maklumat sebelum pasaran dibuka pada 24 Oktober, Microsoft dan Visa juga akan mengeluarkan laporan mereka selepas penutupan dagangan hari itu.

Pelabur pada suku ini ialah $3.45 sesaham untuk Boeing, $ 0.96 sesaham untuk Microsoft dan $ 1.2 sesaham untuk Visa. Tingkah laku perdagangan saham syarikat bergantung kepada sama ada data sebenar lebih tinggi atau lebih rendah daripada ramalan.
_____

Data hartanah pertama yang dikeluarkan di pasaran AS telah dikeluarkan minggu lalu, dengan pandangan yang agak pesimis. Sebabnya ialah musim hujan telah menyebabkan kerosakan yang ketara kepada negeri-negeri.

Jualan rumah baru di AS pada bulan September dijangka antara $8 dan 630 ribu. Ini boleh diterima, berdasarkan statistik dari persatuan perbankan gadai janji. Jumlah permohonan gadai janji meningkat pada bulan September dan menurun pada bulan Oktober.25 Oktober

Perkhidmatan inkubator bagi syarikat-syarikat elektronik dimulakan. Laporan Suku Tahunan Google. The Beige Book of the Fed.

Pembukaan incubator telah diwujudkan untuk membantu mempercepatkan projek kreatif blocking Ethereum Classic yang akan dilancarkan pada 25 Oktober. Menurut laporan itu, ETC Labs merancang untuk menyokong lebih daripada 20 projek setiap tahun.

ETC matawang kripto baru-baru ini memecahkan paras sokongan penting $ 10 untuk setiap mata wang elektronik. Sokongan profesional untuk syarikat permulaan boleh membawa kepada peningkatan populariti blok block Ethereum Classic dan mata wang elektronik mereka.
_____

Pada hari Khamis, selepas pasaran AS ditutup, gergasi teknologi akan menerbitkan laporan kewangan suku tahunannya. Kami mengingatkan anda bahawa saham Google telah jatuh 11% dalam 3 bulan yang lalu.

Sekiranya prestasi Google sangat dihargai oleh pasaran, pelabur tidak terlepas peluang untuk membeli saham syarikat pada harga diskaun. Senario negatif akan menyebabkan peningkatan jualan dan pecahan tahap sokongan teknikal yang penting.
_____

Presiden ECB Mario Draghi berkata kadar faedah tidak akan meningkat sehingga musim panas tahun 2019, pelabur tidak dapat mengharapkan mesyuarat ECB. Walau bagaimanapun, sidang akhbar selepas acara itu masih boleh membuat momentum untuk pasaran.

Ia mungkin bahawa pedagang mungkin menjangkakan euro akan meningkat kerana penilaian yang lebih pesimis mungkin tidak dikeluarkan.
_____

Ringkasan 12 daerah, yang dikenali sebagai Buku Beige, juga akan diterbitkan pada hari Khamis. Biasanya, Buku Beige diterbitkan dua minggu sebelum mesyuarat Jawatankuasa Pasar Terbuka.

26 Oktober

Penarafan kredit Itali. KDNK Suku tahun di A.S.

Pada hari Jumaat, S & P Global Ratings akan menerbitkan penarafan kredit Itali. Defisit belanjawan kerajaan Itali yang disasarkan tidak akan diabaikan oleh agensi itu. Masyarakat kewangan mengharapkan komen negatif.

Pendapat Standard & Poor dipertimbangkan oleh peserta pasaran yang besar apabila membentuk portfolio pelaburan mereka. Oleh kerana tiada anggaran yang baik dijangka untuk Itali, indeks euro dan indeks ekonomi di rantau ini mungkin akan melemahkan.

_____

Juga pada 26 Oktober, AS melancarkan data awal mengenai KDNK negara pada suku ketiga. Ahli ekonomi meramalkan kelembapan dalam pertumbuhan ekonomi kepada 3.3%. Analisis fundamental menunjukkan bahawa negara tidak mungkin mengekalkan kadar pertumbuhan semasa.

Khususnya, terdapat kelembapan yang ketara dalam pertumbuhan jualan runcit pada suku ketiga. Akibatnya, rakyat Amerika semakin kurang. Di samping itu, Badai Florence melanda Amerika Syarikat pada bulan September.


OlympTrade

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.