Indeks Iklim Perniagaan IFO Jerman mengatasi anggaran dengan 96.1 pada bulan Feb

Indeks Iklim Perniagaan IFO Jerman mengatasi anggaran dengan 96.1 pada bulan Feb

FBS  | Feb. 24, 2020 17:35

  • Indeks Iklim Perniagaan IFO Jerman masuk pada 96.1 pada bulan Februari.
  • Penilaian Ekonomi IFO pada 98.9 bulan ini.
Indeks Ekspektasi IFO Jerman Jerman tiba di 93.4.

Tajuk utama

Indeks Iklim Perniagaan IFO Jerman pada 96.1 pada bulan Februari, lebih kuat daripada 95.9 bulan lalu dan mengalahkan anggaran konsensus yang menunjukkan bacaan 95.3.

Sementara itu, Penilaian Ekonomi Semasa mencapai 98.9 mata pada bulan yang dilaporkan berbanding dengan bulan sebelumnya 99.1 dan 98.6 yang dijangkakan.

Sebaliknya, IFC Expectations Index - menunjukkan unjuran firma selama enam bulan akan datang pada 93.4 untuk Feb, naik daripada bacaan 92.9 bulan sebelumnya dan mengukuhkan harapan pasaran 92.2.

Mengenai IFO Jerman

Tajuk indeks iklim perniagaan IFO telah dipadatkan semula dan diubahsuaikan pada bulan April selepas Institut penyelidikan IFO mengubah siri dari tahun asas 2000 hingga tahun asas 2005 pada Mei 2011 dan kemudian berubah siri untuk menyertakan perkhidmatan pada April 2018. Tinjauan sekarang termasuk 9,000 respon tinjauan bulanan daripada firma dalam sektor perkilangan, perkhidmatan, perdagangan, dan pembinaan.

Implikasi FX

Kejutan terbalik yang dilihat dalam kaji selidik IFO Jerman menguatkan momentum pemulihan dalam euro, memacu pasangan EUR/USD beberapa pips lebih tinggi untuk mencetak sesi baru tinggi 1.0840, reaksi tertangguh.

Walaupun terdapat peningkatan yang mendadak, tempat ini masih terdedah, berikutan peningkatan permintaan selamat untuk dolar Amerika di tengah kebimbangan yang semakin meningkat terhadap penularan coronavirus China di seluruh dunia.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.