Indeks Dollar AS mendekati keuntungan di bawah 98.00

Indeks Dollar AS mendekati keuntungan di bawah 98.00

FBS  | Okt. 28, 2019 14:33

  • DXY bergerak dalam jarak ketat sekitar 97.80.
  • Hasil 10 tahun AS kekal berhampiran puncak baru-baru ini di atas 1.80%.
  • Angka Baki Perdagangan bersebelahan dengan perkaitan di docket.

Diikuti oleh Indeks Dolar Amerika Syarikat (DXY), Greenback sedang mencari untuk memperluas momentum positif baru-baru ini berhampiran penghalang utama pada 98.00 angka itu.

Indeks Dollar AS memberi tumpuan kepada data, FOMC

Indeks itu didagangkan di kawasan tertinggi 2 minggu di bawah paras 98.00 pada awal minggu ini, bertepatan dengan SMA 100 hari utama (97.82) dan retracement Fibo daripada penurunan 2017-2018 (97.87).

Dalam pada itu, DXY tetap berhati-hati terhadap perkembangan dari proses Brexit, sementara kelemahan diperbaharui sekitar EUR selepas ECB dan kekurangan kemajuan selanjutnya selepas perjanjian 'Fasa 1' antara Amerika Syarikat dan China terus meningkatkan suasana hati yang semakin meningkat.

Kemudian dalam sesi, angka Baki Perdagangan yang maju akan datang bersama dengan indeks Chicago Fed yang kurang relevan.

Apa yang perlu dicari sekitar USD

Indeks itu berjaya mendapatkan dorongan belian segar dan maju ke puncak berhampiran pemegang 98.00. Keraguan yang semakin meningkat di hadapan perdagangan AS-China dan keadaan-keadaan yang semakin teruk dalam proses Brexit serta pendirian ECB yang lebih longgar dilihat sebagai pemacu utama untuk tindakan harga pada masa ini, sementara para peserta pasaran telah berharga dengan potongan 'insuran' yang lain oleh The Fed pada mesyuarat pada hari Rabu sebagai tindak balas kepada tanda-tanda berterusan bahawa ekonomi Amerika Syarikat sedang kehabisan stim. Pada pandangan yang lebih luas, pandangan yang membina dalam DXY kelihatan sedikit rosak tetapi masih dalam pertandingan di tengah-tengah FOMC yang dibahagikan berbanding sikap dovish yang luas dari seluruh bank pusat G-10, rayuan selamat dolar status 'mata wang rizab global'.

Indeks Dolar AS yang relevan

Pada masa ini, pasangan itu memperoleh 0.01% pada 97.83 dan pelarian 97.89 (tinggi Okt.28) akan membuka pintu kepada 98.35 (55 hari SMA) dan akhirnya 99.25 (tinggi Okt.9). Di sisi lain, barisan sokongan seterusnya adalah pada 97.14 (bulanan rendah Oct.18) yang disokong oleh 97.03 (bulanan rendah Aug.9) dan kemudian 96.67 (rendah Jul.18).

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.

';