Indeks Dollar AS ditawarkan di bawah 98.00

Indeks Dollar AS ditawarkan di bawah 98.00

FBS  | Nov. 18, 2019 13:55

  • DXY berada di bawah tekanan di bawah 98.00 markah.
  • Kesepakatan perdagangan AS-China masih di peringkat tengah.
  • FOMC minit, indeks Philly Fed, U-Mich mengukur seterusnya relevan.

Greenback, dari segi Indeks Dolar Amerika Syarikat (DXY), memperluaskan kelemahan dan memecah bawah sokongan utama pada 98.00 angka itu.

Indeks Dollar AS dalam paras 2 minggu

Indeks itu telah memulakan minggu pada kedudukan negatif, memperpanjang sisi bawah untuk sesi keempat berturut-turut ke tahap di bawah pemegang 98.00.

Peserta pasaran terus optimistik terhadap hasil positif dari perjanjian AS-China 'Fasa Satu' dan ini mengekalkan sentimen yang terus meningkat di kompleks yang berkaitan risiko.

Di samping itu, hasil campuran dari docking AS pada akhir telah agak membantah rali dalam dolar dan menyeret hasil AS lebih rendah, semuanya memaksa DXY untuk membetulkan lebih rendah dari puncak minggu lalu di sempadan 98.50.

Melangkah ke hadapan, minit FOMC (Rabu), Philly Fed utama (Khamis) dan indeks U-Mich (Jumaat) akhir akan menjadi acara penting dalam minggu ini.

Apa yang perlu dicari sekitar USD

Indeks itu seolah-olah mencatatkan kedudukan jangka pendek di 98.50 wilayah pada masa ini. Dalam pada itu, tajuk utama dari pertikaian perdagangan AS-China dijangka kekal sebagai pemandu eksklusif apabila datang kepada tindakan harga di pasaran global. Selain itu, pelabur tetap memberi tumpuan kepada keputusan AS yang baru-baru ini dalam asas-asas utama di tengah-tengah hasil yang menurun dan pengurangan keluk hasil 2y-10y yang dilihat pada lewat. Bergerak ke politik Amerika Syarikat, pasaran terus mengabaikan perkembangan impeachment Trump, sementara kesan pada ruang FX masih diredam. Walau bagaimanapun, pada pandangan yang lebih luas, prospek pada dolar AS masih kelihatan membina di belakang mod 'tunggu-dan-lihat' Fed berbanding pendiriannya yang kurang baik daripada rakan-rakan G10nya, rayuan selamat dolar dan status ' mata wang rizab global '.

Indeks Dolar AS yang relevan

Pada masa ini, pasangan itu kehilangan 0.06% pada 97.94 dan menghadapi perselisihan dengan segera pada 97.81 (SMA 21 hari) yang disokong oleh 97.55 (200 hari SMA) dan akhirnya 97.11 (bulanan rendah Nov.1). Di bahagian belakang, pelarian 98.45 (tinggi bulanan Nov.13) akan membuka pintu kepada 99.25 (tinggi Oct.8) dan kemudian 99.67 (2019 Oktober.1 tinggi).

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.

';