Indeks Dollar Amerika Analisis Teknikal: Positif melebihi sokongan rintangan

Indeks Dollar Amerika Analisis Teknikal: Positif melebihi sokongan rintangan

FBS  | Dis. 18, 2019 20:32

  • DXY mengambil tawaran selepas memecahkan garisan trend lapan hari yang jatuh.
  • 200-bar EMA, terendah akhir November menawarkan tentangan yang kuat.
  • Barisan sokongan setiap tahun menghadkan penurunan jangka pendek.

Indeks Dolar AS (DXY) mengambil tawaran kepada 97.33 semasa menuju ke sesi Eropah pada hari Rabu. Dengan berbuat demikian, pengukur mata wang hijau melintasi garisan arah menurun menurun sejak 06 Disember.

Petikan itu kini bertujuan untuk 50% anjakan Fibonacci 29 November hingga 13 Disember jatuh, pada 97.63. Bagaimanapun, pertemuan 200-bar Exponential Moving Average (EMA) dan beberapa paras terendah yang ditandakan sejak 18 November boleh terus meningkat lebih tinggi sekitar 97.70 / 75.

Semasa kenaikan diukur melebihi 97.75, 61.8% tahap anjakan Fibonacci 97.85 dan 98.00 boleh menghiburkan pembeli lebih awal daripada mereka yang menghiburkan pada bulan November sehingga 98.54.

Di sisi lain, slip di bawah sokongan rintangan yang dihidupkan, pada 97.25, boleh mengimbas semula 97.00 pada carta.

Walaupun, dominasi Bears di bawah 97.00 boleh dicabar oleh garis trend tahunan, pada 96.73 sekarang.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.

';