Indeks Dolar AS turun dari puncak, kembali berhampiran 98.30

Indeks Dolar AS turun dari puncak, kembali berhampiran 98.30

FBS  | Nov. 12, 2019 14:56

  • DXY lebih rendah berikutan kedudukan baru-baru ini pada 98.40.
  • Hasil 10 tahun AS ditutup sekitar 1.95% minggu lepas.
  • Perdagangan AS-China, Powell mungkin menguasai sentimen itu.

Greenback, dari segi Indeks Dolar Amerika Syarikat (DXY), turun ke 98.30 pada awal minggu, lebih rendah daripada paras tertinggi 3 minggu baru-baru ini.

Indeks Dollar AS memberi tumpuan kepada perdagangan, Powell, data

Selepas mencatat kenaikan dalam setiap sesi minggu lepas dan berikutan pemecahan halangan utama pada angka 98.00, indeks itu memberi sebahagian daripada kenaikan baru-baru ini di sekitar 98.30 manakala momentum meningkat menunjukkan tanda-tanda keletihan. Dalam pada itu, senario perdagangan AS-China kekal sebagai pemandu eksklusif untuk tindakan harga di pasaran global. Sesungguhnya pasaran Asia ditutup di wilayah merah pada hari Isnin dan permintaan untuk kawasan selamat selamat kelihatan lebih kukuh selepas Presiden Trump berkata pada hujung minggu bahawa dia masih perlu membuat keputusan untuk melancarkan beberapa tarif.

Di Amerika Syarikat, pasaran bon akan ditutup hari ini kerana hari Veteran, sementara dock kosong sebelum minggu yang sangat menarik di mana angka inflasi, kesaksian Powell dan penceramah Fed dijangka mengambil peringkat tengah. Kemudian hari ini, Boston Fed E.Rosengren (pengundi, hawkish) akan bercakap di Oslo.

Apa yang perlu dicari sekitar USD

DXY menyimpan perdagangan di atas 98.00 yang mengendalikan setakat hari ini, mengesan peningkatan baru-baru ini di hadapan perdagangan AS-China dan menyusul hasil positif dari asas domestik. Fed kini dijangka terus berjaga-jaga terutamanya pada senario global, di mana kebimbangan perdagangan dan kesan terhadap pertumbuhan global kekal di peringkat tengah di tengah-tengah beberapa kehilangan momentum dalam ekonomi domestik. Pada pandangan yang lebih luas, prospek DXY kelihatan membina di belakang mod 'tunggu dan lihat' Fed berbanding pendirian Dovish daripada rakan G10nya, rayuan selamat dolar dan status 'mata wang rizab global '.

Indeks Dolar AS yang relevan

Pada masa ini, pasangan itu kehilangan 0.09% pada 98.32 dan menghadapi sokongan seterusnya pada 97.91 (100 hari SMA) yang disokong oleh 97.51 (200 hari SMA) dan akhirnya 97.11 (rendah bulanan Nov.1). Di bahagian belakang, rehat di atas 98.40 (tinggi bulanan Nov.8) akan membuka pintu kepada 99.25 (tinggi Okt.8) dan kemudian 99.67 (2019 Oktober.1 tinggi).

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.

';