Indeks Dolar AS turun dari puncak, kembali berhampiran 98.20

Indeks Dolar AS turun dari puncak, kembali berhampiran 98.20

FBS  | Nov. 25, 2019 14:04

  • DXY memberikan sebahagian daripada keuntungan hari Jumaat, kembali kepada band 98.25 / 20.
  • Hasil 10 tahun AS mendapat daya tarikan, mendekati 1.80%.
  • Indeks indeks Chicago Fed hanya akan lewat pada hari itu.

Indeks Dolar Amerika Syarikat (DXY), yang mengukur dolar AS berbanding musuh utamanya, sedang berjuang untuk bergerak ke arah 98.25 / 30 menjelang loncatan pembukaan di Euroland.

Indeks Dolar AS tetap memberi tumpuan kepada perdagangan, data Indeks itu sedang berusaha untuk menambah kemajuan pada hari Jumaat ke kawasan 98.30 / 40, atau harga tertinggi mingguan, di tengah-tengah ketiadaan tajuk utama di sekitar peperangan perdagangan AS-China dan keputusan positif dari sekatan AS dalam sesi masa lalu.

Malah, penambahbaikan pada hari Jumaat dalam cetakan akhir Sentimen Pengguna AS yang dikesan oleh indeks U-MIch telah memberikan oksigen tambahan kepada dolar terhadap latar belakang retorik biasa oleh Presiden Trump bahawa perjanjian dengan China adalah 'dekat', semua ini membantu indeks untuk menutup pada minggu lepas dengan nota positif.

Di dalam senarai itu, indeks Chicago Fed akan dibebaskan pada hari ini menjelang pengukuran Keyakinan Pelanggan oleh Lembaga Persidangan dan Jualan Rumah Baru pada hari Selasa dan satu lagi anggaran angka Q3 dan PCE pada hari Rabu.

Apa yang perlu dicari sekitar USD

Indeks ini telah mengembalikan kedudukannya pada paras 98.00 dan ke arah atas pada minggu lalu di tengah-tengah trend selera risiko yang berubah-ubah dan hasil positif dari kalendar AS. Sementara itu, tajuk utama dari pertikaian perdagangan AS-China dijangka kekal sebagai pemandu eksklusif ketika datang ke tindakan harga di pasaran global, sementara pelabur terus memantau fundamental AS di tengah-tengah pendirian 'menunggu-dan-lihat' dari Federal Reserve dan kejatuhan keluk hasil 2y-10y. Berpindah ke politik Amerika Syarikat, proses impeachment Trump masih berjalan walaupun dengan impak yang telah diredam di ruang FX buat masa ini. Walau bagaimanapun, pada pandangan yang lebih luas, prospek pada dolar AS masih kelihatan membina di belakang mod 'tunggu-dan-lihat' Fed berbanding pendiriannya yang kurang baik daripada rakan-rakan G10nya, rayuan selamat dolar dan status ' mata wang rizab global '.

Indeks Dolar AS yang relevan

Pada masa ini, pasangan itu kehilangan 0.03% pada 98.24 pelarian 98.45 (tinggi bulanan Nov.13) akan membuka pintu kepada 99.25 (tinggi Okt.8) dan kemudian 99.67 (2019 Oktober.1 tinggi). Sebaliknya, perbalahan segera terletak pada 98.05 (100 hari SMA) yang disokong oleh 97.68 (rendah Nov.18) dan akhirnya 97.58 (200 hari SMA).

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.

';