Indeks Dolar AS memperoleh semula nilai hampir 97.50

Indeks Dolar AS memperoleh semula nilai hampir 97.50

FBS  | Feb. 11, 2020 17:01

  • DXY telah memulakan bulan ini dengan nota positif.
  • Coronavirus Cina kekal di peringkat tengah.
  • Pembuatan ISM US, Payrolls, Fedspeak semua minggu ini.


Greenback, dari segi Indeks Dolar Amerika Syarikat (DXY), telah memulakan minggu ini dengan nota tegas dan pulih beberapa tanah ke 98.50 daerah berikutan pengunduran tajam hari Jumaat.

Indeks Dollar AS kelihatan kepada coronavirus, data

Berikutan penurunan dua hari berturut-turut - termasuk pecahan SMA 200 hari utama sekitar 97.70 - indeks telah berjaya menarik perhatian belian pada awal minggu dan melantun rendah baru-baru ini di 97.30 wilayah.

Sementara itu, perkembangan dari coronavirus Cina dan impaknya terhadap pertumbuhan global, terutamanya di China, terus memacu sentimen di pasaran global dan mengekalkan bida bida di sekitar kawasan selamat. Berlatarbelakangkan ini, hasil daripada nota 10 tahun AS jatuh ke paras yang terakhir dilihat pada September 2019 sekitar 1.50%.

Kemudian dalam sesi ini, Pengeluaran ISM yang sentiasa relevan akan menjadi acara penting pada hari Isnin. Siaran data utama yang akan diterbitkan minggu ini termasuk ISM Non-Manufacturing, laporan ADP dan Payrolls Januari, bersama-sama dengan Speaker Fed yang dijadualkan sepanjang minggu.

Apa yang perlu dicari sekitar USD

Indeks itu dijual pada jarak 97.30 pada akhir minggu lalu, kembali ke kawasan di bawah SMA 200 kritikal. Berikutan mesej neutral / dovish dari FOMC, pelabur kini memberi tumpuan kepada penunjuk utama pada akhir minggu ini serta sebarang kemajuan coronavirus Wuhan. Pecahan baru-baru ini SMA 200 hari telah meneutralkan pandangan konstruktif pada dolar, walaupun ia dijangka terus disokong oleh pendirian 'tunggu dan lihat' saat ini dari Fed vs pandangan dovish yang luas dari G10 rakan sebaya, hasil yang menguntungkan dari fundamental Amerika Syarikat, rayuan selamat dolar dan status 'mata wang rizab global'.

Indeks Dolar AS yang relevan

Pada masa ini, indeks itu bergerak 0.12% pada 97.48 dan pecah di atas 97.71 (200 hari SMA) membuka pintu kepada 97.87 (61.8% Fibo daripada penurunan 2017-2018) dan kemudian 98.19 (2020 tinggi Jan.29) . Sebaliknya, perbalahan segera berlaku pada 97.35 (mingguan rendah Jan.31) yang disokong oleh 97.09 (mingguan rendah Jan.16) dan kemudian 96.36 (rendah bulanan Dec.31 2019).

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.

';