Indeks Dolar AS berkurangan daripada paras tertinggi 2020 berhampiran 99.20

Indeks Dolar AS berkurangan daripada paras tertinggi 2020 berhampiran 99.20

FBS  | Feb. 17, 2020 12:57

  • DXY turun kecil, masih dekat dengan puncak YTD.
  • Pasaran AS ditutup pada Isnin kerana Hari Lahir Washington.
  • Minit FOMC, indeks Philly Fed, PMI kilat disebabkan lewat minggu ini.
Greenback, apabila dikesan oleh Indeks Dolar AS (DXY), nampaknya telah menemui rintangan yang kuat di kawasan puncak tahunan sekitar 99.20.

Indeks Dollar AS kelihatan ke China, data

Indeks itu memberi sebahagian daripada kemajuan baru-baru ini ke puncak multi-bulan baru dalam band 99.15 / 20 pada awal minggu ini.

Kenyataannya, perhimpunan itu kelihatannya semakin mengecewakan pada hari Isnin di tengah-tengah tiada berita baru di sekitar COVID-19, perubahan arah selera risiko dan ketiadaan aktiviti di pasaran Amerika Syarikat akibat cuti Hari Lahir Washington.

Momentum positif bulan Februari di sekitar dolar AS telah dikekalkan setakat ini, pada umumnya, keputusan yang lebih baik daripada yang dijangkakan dalam asas domestik serta kelemahan yang berterusan dalam sesetengah pesaingnya dan permintaan yang selamat dari belakang terhadap kes-kes yang dilaporkan yang semakin meningkat di Wuhan coronavirus.

Kemudian pada minggu itu, minit FOMC (Rabu) akan menjadi acara penting, disokong oleh pengukuran Philly Fed (Khamis) dan PMI Markit maju untuk bulan Februari (Jumaat).

Apa yang perlu dicari sekitar USD

Indeks itu telah memperluaskan utara ke sekitar 99.20 markah, merangkul pada masa yang sama puncak 2020 baru. Pelabur kini perlu terus mencari prestasi asas AS dan trend selera risiko yang lebih luas untuk arah serta sebarang perkembangan baru dari COVID-19. Sementara itu, prospek dolar terus membina dan disokong oleh pendirian monetari yang "bersesuaian" semasa dari Fed berbanding dengan pandangan yang lebih luas daripada rakan seperjuangan G10nya, "bentuk yang baik" dalam ekonomi domestik, keselamatan buck -pilihan rayuan dan status "mata wang rizab global".

Indeks Dolar AS yang relevan

Pada masa ini, indeks kehilangan 0.05% pada 99.11 dan menghadapi sokongan awal pada 98.75 (23.6% retracement riba Fibo pada rally Februari) yang disokong oleh 98.54 (bulanan tinggi Nov.29 2019) dan kemudian 98.22 (21 hari SMA). Sebaliknya, pelarian 99.17 (2020 tinggi Feb.14) akan mencapai sasaran 99.37 (tinggi Sep.3 2019) dan akhirnya 99.67 (2019 Oktober.1 tinggi).

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.

';