Gold Dan Euro: Kemanakah Kita Selanjutnya?

Gold Dan Euro: Kemanakah Kita Selanjutnya?

Halal Traders  | Jun. 29, 2015 11:35

Ramai orang lihat carta emas dalam US Dollar, sebab itu yang biasanya, tetapi dalam analisa ini kita akan melihat carta emas dalam Euro.

Amat menarik untuk diperhatikan bahawa satu corak carta iaitu 'pennant' sedang membentuk di 'weekly timeframe' dan dijangka lengkap dan meledak ke atas menurut firasat kami. Ini mungkin gambaran harga emas dalam Euro untuk 6 bulan selanjutnya, terutama dengan drama yang sedang berlansung di Eropah.
Gold-Euro-20150629

Harga emas dalam Euro melonjak naik pada awal Januari tahun ini, selepas Bank Pusat Eropah (ECB) melancarkan program stimulus QE. Rancangan ECB untuk membeli lebih dari €1 trilion aset, termasuk bon kerajaan dan sektor swasta, sehingga September 2016 telah menyebabkan harga emas meningkat lebih dari €166 /oz dalam masa hanya 3 minggu.

Didagangkan sekitar €1,072.40s ketika artikel ini ditulis, kami menjangkakan para pembeli berminat dengan 'buy-on-dip' terutamanya dengan senario pasaran yang sedang bersiap sedia untuk melihat akhirnya 'Grexit Saga'.

Walaupun begitu, sekiranya kami salah, kami jangkakan kejatuhan harga tidak melebihi dari 50% 'retracement ' terhadap tiang 'pennant' tersebut, yakni sekitar €1,040.00 yang juga merupakan satu peluang baik untuk membeli dengan harga murah; apabila Euro menyusut nilai gara-gara ECB yang mengepam lebih banyak wang kertas ke dalam sistem ekonominya.

Halal Traders

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.