Dollar tertekan di tengah-tengah keyakinan yang berhati-hati, brexit

Dollar tertekan di tengah-tengah keyakinan yang berhati-hati, brexit

FBS  | Nov. 18, 2019 13:52

Di sebalik kekurangan kepastian mengenai prospek perjanjian perdagangan AS-China dan pemotongan laju Repo pertama China sejak 2015, suasana pasaran terus optimis di Asia, bermula minggu ini pada hari Isnin. Selain itu, pergolakan sivil Hong Kong yang berterusan juga menyebabkan nada risiko agak rapuh. Akibatnya, ekuiti Asia diniagakan bercampur-campur sementara kelemahan dalam hasil Perbendaharaan AS meninggalkan dolar Amerika melemahkan.

Kebanyakan mata wang G10 terjejas dalam julat dagangan yang ketat, walaupun kabel tersebut muncul sebagai penambahan tertinggi dan menuju ke arah 1.2950 berdasarkan peningkatan harapan pemilihan semula Perdana menteri UK PM Johnson. Yang paling lemah adalah Aussie, diikuti dengan yen Jepun yang berisiko. Pasangan mata wang AUD / USD menyatukan pemulihan baru-baru ini di atas paras 0.6800 manakala USD / JPY didagangkan dengan keuntungan sederhana sekitar 108.80, dengan kenaikan yang dihadkan oleh 200-DMA pada 109.00. Kiwi kekal rata rata sekitar 0.64 pegangan. Sementara itu, pasangan EUR / USD mencatatkan tertinggi satu minggu pada tahap 1.1065. Sebaliknya, USD / CAD tidak mempunyai momentum di atas 1.3200, kerana harga minyak kekal rata di bawah paras $ 58. Harga emas, bagaimanapun, merosot ke arah $ 1460 pada pengumuman penurunan kadar China.

Fokus Utama Di Hadapan

Kami melihat permulaan yang tenang untuk minggu ini, dari segi keluaran makroekonomi dan oleh itu, perkembangan politik UK dan perkembangan perdagangan AS-China akan kekal menjadi tumpuan utama.

Bagi kalendar EUR Isnin, ucapan dari pembuat dasar Bank Pusat Eropah (ECB) akan menjadi tajuk bersama laporan ekonomi bulanan Jerman Bundesbank (Buba). Docket UK kekal benar-benar kosong data manakala sesi AS juga melihat ketiadaan berita ekonomi peringkat pertama yang ketara.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi