Dolar kukuh menjelang mesyuarat Fe dan keputusan penangguhan Brexit dalam focus

Dolar kukuh menjelang mesyuarat Fe dan keputusan penangguhan Brexit dalam focus

FBS  | Okt. 28, 2019 14:29

Ia menjadi permulaan yang agak perlahan pada minggu yang berpotensi penuh, walaupun tajuk utama yang berkaitan dengan perdagangan yang positif masih menyokong suasana hati yang umumnya berisiko dan ditimbang dengan aset selamat tradisional. Pejabat Perwakilan Perdagangan AS pada hari Jumaat mengatakan bahawa AS dan China telah membuat kemajuan dalam perundingan perdagangan dan telah hampir menyelesaikan beberapa bahagian perdagangan "fase satu". Para pegawai AS mengatakan mereka berharap untuk menandatangani perjanjian pada pertengahan November.

Permintaan selamat huru-hara semakin diperkuat oleh beberapa pick-through pickup dalam hasil bon Perbendaharaan AS, yang membantu Dolar Amerika untuk mengekalkan keuntungan sederhana minggu lalu. Walau bagaimanapun, kenaikan USD mungkin kekal terhad kerana peniaga menunggu keputusan mesyuarat FOMC. The Fed dijadual mengumumkan keputusannya pada hari Rabu dan dijangka dapat mengurangkan kadar faedah buat kali ketiga tahun ini.

Keputusan kadar Fed akan diumumkan beberapa jam selepas laporan mengenai KDNK suku ketiga Amerika Syarikat, yang dijangka menunjukkan bahawa penurunan lebih lanjut dalam pertumbuhan selama tiga bulan hingga September.

Selain itu, Bank of Japan juga dijadualkan mengumumkan kemas kini dasar monetari terkini pada hari Khamis dan dijangka terus mengekalkan dasar, walaupun keputusan tersebut dikatakan sebagai panggilan rapat dan boleh menimbulkan ketidaktentuan di seluruh salib JPY.

Pound British kekal bertahan di belakang risiko yang semakin meningkat dalam pilihan raya UK, terutama selepas Perdana Menteri Boris Johnson gagal memenangi kelulusan jadual waktu Brexitnya. Peserta pasaran tidak sabar-sabar untuk membuat keputusan mengenai permintaan kelewatan Brexit pada 31 Januari, yang dijangka lewat Isnin ini.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.