China mengkaji pertumbuhan KDNK untuk 2014-2018. Landasan menggandakan ekonomi

China mengkaji pertumbuhan KDNK untuk 2014-2018. Landasan menggandakan ekonomi

FBS  | Jan. 21, 2020 19:49

Menurut data terkini yang diterbitkan oleh Biro Perangkaan Kebangsaan China (NBS), Beijing telah membuat semakan ke atas pertumbuhan ekonominya sebanyak 0.1 mata peratusan setiap tahun antara 2014 dan 2018, kerana ekonomi kedua terbesar di dunia itu masih bersedia untuk mencapai matlamatnya menggandakan saiz KDNK menjelang tahun 2020.

Butiran Utama:

"Pertumbuhan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) Tahunan untuk 2014-2018 telah dinaikkan kepada 7.4%, 7.0%, 6.8%, 6.9% dan 6.7% daripada 7.3%, 6.9%, 6.7%, 6.8% dan 6.6% sebelum ini.

Berdasarkan angka yang disemak, pertumbuhan KDNK sebenar sekurang-kurangnya 5.6% pada tahun 2020 akan mencukupi untuk mencapai sasaran Beijing untuk menggandakan KDNK pada dekad hingga 2020, menurut pengiraan Reuters, selaras dengan anggaran penganalisis.

Banyak pemerhati China pada umumnya melihat tahun ini sebagai penting bagi Parti Komunis yang memerintah untuk memenuhi matlamatnya menggandakan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) dan pendapatan dalam dekad hingga 2020, dan menjadikan China menjadi sebuah negara yang "cukup makmur".

Sementara itu, dalam sesi Eropah, pasangan USD/CNY telah melancarkan kemunculan semula padat dari tahap terendah enam bulan baru pada 6.8405 yang dicapai di Asia lewat. Tempat kini berdagang pada 6.8515, positif pada hari ini.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.