China boleh mengharamkan semua pemegang pasport diplomatik AS dari Xinjiang

China boleh mengharamkan semua pemegang pasport diplomatik AS dari Xinjiang

FBS  | Dis. 03, 2019 12:43

Editor Global Times Hu Xijin berkata pada hari Selasa, China sedang mempertimbangkan untuk melarang pemegang pasport diplomatik AS memasuki wilayah autonomi barat Xinjiang negara itu.

Hu berkata: "Berdasarkan apa yang saya tahu, sejak Kongres AS merancang meluluskan rang undang-undang yang berkaitan dengan Xinjiang, China sedang mempertimbangkan untuk mengenakan sekatan visa ke atas pegawai dan penggubal undang-undang AS yang mempunyai prestasi buruk terhadap isu Xinjiang; ia juga boleh mengharamkan semua pemegang pasport diplomatik AS untuk memasuki Xinjiang. "

Ini datang sebagai tindak balas kepada pegawai-pegawai AS yang paling tinggi termasuk kritikan Setiausaha Negara Mike Pompeo mengenai keadaan Uighur China secara terbuka. Walau bagaimanapun, China menafikan perlakuan buruk di kem-kem tersebut, yang mengatakan Beijing menyediakan latihan vokasional untuk membantu menghapuskan ekstremisme agama dan mengajar kemahiran baru kepada penduduk di rantau ini.

Beijing telah berulang kali menggesa Amerika Syarikat dan negara-negara asing lain yang kritis terhadap dasarnya di Xinjiang untuk menamatkan gangguan mereka dalam urusan domestik China.

Tindak balas China baru-baru ini terhadap Hong Kong dan isu Xinjiang tidak mungkin memberi kesan kepada rundingan perdagangan AS-China. Tetapi suasana pasaran kekal rapuh selepas Presiden AS Trump mengumumkan tarif ke atas Argentina dan Brazil manakala Setiausaha Perdagangan Amerika Syarikat, Wilbur Ross berkata bahawa Trump akan menaikkan tarif jika tiada perjanjian perdagangan dengan China dicapai.

Saham Asia berada di dalam laut merah, yang menutup pemulihan dalam USD / JPY di atas 109 pegangan. Aussie berdagang mendekati kawasan 0.6820, menunggu arahan segar dari keputusan dasar RBA.

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi