BOJ menawarkan kecairan $ 30.272 bln melalui operasi 84 hari

BOJ menawarkan kecairan $ 30.272 bln melalui operasi 84 hari

FBS  | Mac 17, 2020 12:39

Pada hari Selasa, Bank of Japan (BOJ) mengumumkan bahawa ia menawarkan kecairan $ 30.272 mil dolar menerusi operasi 84 hari, jumlah terbesar sejak Disember 2008.
Ini berlaku selepas tindakan dasar yang diselaraskan secara global telah dipersetujui oleh bank pusat utama pada hari Ahad untuk meredakan pukulan ekonomi dari wabak koronavirus.

Pada awal hari ini, bank pusat menawarkan untuk membeli Bon Kerajaan Jepun bernilai JPY 100 bilion (3-5 tahun) dan 5-10 tahun matang.

  • USD / JPY telah mencatatkan jajaran harga sempit sepanjang 48 jam dagangan terakhir.
  • Yang dekat di atas tinggi hari Isnin diperlukan untuk mengesahkan pelarian jarak jauh.
  • USD / JPY kini berdagang pada 106.34, setelah mencecah tahap tinggi 107,19 jam yang lalu.


Walaupun pasangan itu telah menarik balik dari sesi sesi, ia masih melaporkan keuntungan sebanyak 0.50% pada hari itu.
Lebih penting lagi, pasangan mata wang ini telah diniagakan dengan baik dalam dagangan dagangan hari Isnin sebanyak 107.57 hingga 105.15, yang jatuh dalam tahap tertinggi pada hari Jumaat dan rendah dari 108.50 kepada 104.50.

Pada asasnya, tempat itu terperangkap dalam julat harga sempit. Penembusan di atas 107.57 (tinggi Isnin), jika disahkan, akan meneruskan penerusan perhimpunan dari tahap rendah baru-baru ini berhampiran 101 dan membuka pintu kepada halangan psikologi sebanyak 110.00. Dalam perjalanan yang lebih tinggi, pasangan itu boleh menghadapi rintangan pada 108.50 (tinggi Jumaat),

Sebagai alternatif, penutupan di bawah 105.15 akan membayangkan kepelbagaian pelbagai akan mengubah risiko memihak kepada ujian semula pada tahap rendah baru-baru ini iaitu 101.18 (9 Mac rendah).

FBS

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi Investing.com

Dapatkan sebutan masa sebenar percuma, carta dan makluman mengenai saham, indeks, matawang, komoditi dan bon. Dapatkan percuma analisis/petunjuk teknikal terbaik.

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.