Berita mingguan 26.11-30.11.2018

Berita mingguan 26.11-30.11.2018

OlympTrade  | Nov. 26, 2018 19:08


Minggu ini, trend pasaran saham adalah berdasarkan berita politik dan kewangan utama. Akan ada ringkasan hasil mesyuarat khas di Brexit dan pasaran akan menunggu keputusan mesyuarat baru-baru ini daripada Rizab Persekutuan. Sidang Kemuncak G20 akan bermula pada hari Jumaat di ibu negara Argentina.

26 November

Mesyuarat Menteri. Kenyataan oleh Presiden Bank Pusat Eropah Dan Keputusan Persidangan Brexit

Menteri Kewangan G20 dan Presiden Persidangan Bank Pusat akan diadakan di Buenos Aires, Argentina. Mesyuarat menteri akan menjadi mesyuarat persediaan yang akan membawa kepada tugas utama minggu ini. Para pemimpin sidang kemuncak G20 akan berkumpul di ibu kota Argentina. Dari 30 November hingga 1 Disember

——

Pada jam 10:00 malam, Mario Draghi, Presiden Bank Pusat Eropah Akan dibincangkan di mesyuarat Suruhanjaya Hal Ehwal Ekonomi dan Kewangan Parlimen Eropah

——

Keputusan mesyuarat khas Brexit akan mempengaruhi pasaran, kata Puan Theresa May, Perdana Menteri Britain. Beliau berharap untuk membawa Rancangan Brexit pulang ke rumah.

Jika kerajaan UK dan EU tidak dapat menyimpulkan perjanjian Bersama, Euro dan pound British mungkin terjejas di bahagian jualan.

27 November

Kenyataan oleh Rizab Persekutuan AS. Boikot baru dari bekas penahanan kes Skripal poisoning.
——

Beberapa wakil Rizab Persekutuan dijangka memberikan ucapan di AS.

Kenyataan oleh Naib Presiden Rizab Persekutuan Amerika Syarikat, Richard Clary, akan menjadi perhatian kerana dia mungkin membincangkan perubahan dasar kewangan masa depan.

——

AS dijangka mengenakan sekatan baru ke atas Rusia untuk keracunan Skripal dan anak perempuannya. Walau bagaimanapun, lebih awal pihak berkuasa Amerika mengakui bahawa mereka tidak akan mempunyai masa untuk bersetuju mengenai pelbagai larangan.

Jika AS menguatkuasakan sekatan, Ruble mesti jatuh di bawah tekanan. Tahap impak negatif adalah berdasarkan sekatan. Larangan pelaburan oleh pelabur Amerika dalam hutang Rusia mungkin dianggap langkah yang melampau.

28 November

KDNK pada suku ketiga AS

Data makroekonomi utama akan diumumkan di AS pada jam 9:30 malam sejajar dengan piawaian antarabangsa, termasuk KDNK pada suku ketiga.

Kami menjangkakan KDNK berkembang sebanyak 3.6%

——

Jerome Powell, Presiden Rizab Persekutuan akan mengeluarkan kenyataan pada jam 1:00 pagi.

——

Pelabur utama dan wakil dari industri berteknologi tinggi akan membincangkan mengenai trend masa depan pada persidangan tahunan Bloomberg di New York City.

28 November

Siasatan nahas kapal terbang Indonesia Dan ujian krisis untuk bank-bank British
——


Suruhanjaya Keselamatan Lalu Lintas Kebangsaan Indonesia akan mengumumkan penyiasatan awal ke atas penyebab nahas pesawat Lion Air Boeing 737 Max 8. 189 penumpang meninggal dunia pada 29 Oktober 2018.

Punca kemalangan yang paling mungkin adalah kegagalan sistem sensor. Selepas kejadian itu, saham Boeing jatuh lebih daripada 16%. Keputusan penyiasatan akan memberi tekanan lagi ke atas pasaran.

——

Bank of England akan mengumumkan keputusan ujian krisis untuk bank UK. Hasilnya akan menunjukkan betapa sistem kewangan negara bersedia untuk meninggalkan Kesatuan Eropah.

29 November

Analisis Perangkaan AS Brexit Bank of England

——

Pada jam 9:30 malam, Amerika Syarikat akan mengumumkan perbelanjaan pengguna bagi bulan Oktober.

Kami menjangkakan kedua-dua indeks tersebut naik 0.4% bulan ke bulan.
——

Pada jam 3:00 pagi, Jawatankuasa Pasaran Terbuka Persekutuan akan mengeluarkan minit mesyuarat Jawatankuasa. Dokumen ini menerangkan kedudukan FOMC pada dasar monetari, termasuk kadar utama.
——

Bank of England akan mengemukakan kepada Parlimen British analisis keupayaannya untuk melaksanakan fungsinya selepas Brexit. Pound Britain dan pasaran saham akan bertindak balas terhadap data ini, tetapi masih tidak ada kejutan.

30 November

KTT G20 dan inflasi di zon euro

Masa depan perdagangan dunia akan menjadi topik utama pada sidang kemuncak G20 di Buenos Aires. Pertemuan yang paling menarik adalah perbincangan antara Presiden AS Donald Trump dan pemimpin China, Rusia dan Eropah.

Pertemuan Presiden China Jin Ping dan Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump akan memberi isyarat kepada pedagang mengenai perubahan hubungan China-AS. Ini boleh menyebabkan ketidaktentuan pasaran, bukan sahaja pada hari Jumaat. Tetapi juga minggu depan.

——

Pada jam 6:00 pagi, zon euro akan mengumumkan CPI (indeks harga pengguna) dan CPI core(indeks harga pengguna tidak termasuk makanan dan tenaga) bagi bulan November.

Kedua-dua indeks ini adalah indikator utama dalam perubahan nilai trend penggunaan dan inflasi.

Kami menjangkakan bahawa inflasi akan diumumkan pada 2.1%

——
Encik John C. Williams, naib presiden Jawatankuasa Negeri di Pasaran Terbuka (FOMC) daripada Bank Rizab Persekutuan New York akan memberikan kenyataan itu pada jam 10:00 malam di Amerika Syarikat.

OlympTrade

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+