Berita Mingguan 19.11-23.11.2018

Berita Mingguan 19.11-23.11.2018

OlympTrade  | Nov. 19, 2018 22:34


Petunjuk asas pasaran hartanah AS dikeluarkan minggu ketiga bulan November. Ini adalah petunjuk utama kesihatan ekonomi. Ketidaktentuan pasaran dijangka rendah pada akhir minggu ini, disebabkan sambutan Hari Kesyukuran di Amerika Syarikat dan Hari Kesyukuran Buruh di Jepun.

19 November

Imbangan perdagangan di Jepun

Jepun mengeluarkan baki perdagangan negara pada hari Isnin. Maklumat ini dikeluarkan pada 19 November jam 7:30 pagi.

20 November

Permit bangunan di Amerika Syarikat, rancangan Brexit dan masa depan Kabinet Theresa May. Laporan Battlefield V.

Pada hari Selasa pada jam 9:30 malam, Amerika Syarikat akan mengeluarkan data mengenai permit bangunan. Data ini telah menurun dalam dua bulan terakhir berturut-turut. Walau bagaimanapun, terlalu awal untuk membincangkan kelembapan ekonomi AS.

Serangan ribut yang menyebabkan kerosakan besar, memberi impak negatif terhadap pembinaan AS pada bulan September dan Oktober. Di samping itu, kadar faedah juga meningkat disebabkan oleh dasar kewangan yang semakin ketat di negara ini yang memperlahankan perniagaan pembinaan.


_______

Suruhanjaya Eropah akan melengkapkan deklarasi draf hubungan EU-UK masa depan pada 20 November. Selepas itu, 27 negara anggota EU akan menyatakan pendapat mereka mengenai isu Brexit dalam masa dua hari.

Perunding EU Donald Tusk berharap tidak ada terlalu banyak komen mengenai dokumen itu. Walau bagaimanapun, rundingan dan keputusan ini boleh memberi pengaruh besar kepada pasaran kewangan.
_______

Undian tidak percaya pada Theresa May akan diadakan di Parlimen United Kingdom pada 20 November. Kemungkinan besar untuk memenangi usul itu agak rendah.

Jika kabinet dibubarkan, akan ada satu lagi tempoh ketidakpastian di negara ini, termasuk istilah ekonomi.
_______


Seni Elektronik akan mengeluarkan permainan Battlefield V yang lama ditunggu-tunggu pada 20 November. Saham EA baru-baru ini jatuh sekitar 40%. Kejayaan produk baru ini boleh membalikkan trend.

Selepas pertunjukan promo video Battlefield I pada tahun 2017, saham Arts meningkat lebih daripada 20%. Senario ini seolah-olah diulang.

21 November

Statistik hartanah di Amerika Syarikat. Anggaran Itali.

Pada hari Rabu jam 9:00 malam, AS akan mengeluarkan data jualan rumah pada bulan Oktober. Menurut ahli ekonomi, angka jualan naik kepada 5.23 juta dolar berbanding dengan 5.15 juta dolar pada bulan September. Kita cenderung tidak yakin dengan keyakinan ini.

Penurunan permintaan terhadap jualan rumah baru di AS jelas merupakan faktor negatif bagi pasaran sekunder.
_______

Pada hari Rabu pihak berkuasa EU akan membuat keputusan mengenai keengganan Itali untuk memenuhi syarat yang mereka sampaikan ketika merancang belanjawan untuk tahun depan. Negara ini terancam dengan sekatan kewangan. Ini boleh memberi impak besar kepada euro.


22 November

Inflasi di Jepun dan Hari Kesyukuran di AS.

Jepun akan melancarkan indeks harga pengguna utama (CPI). Ini adalah petunjuk penting dari segi perbelanjaan pengguna dan inflasi. Masa untuk pengumuman laporan ini ialah 22 November jam 7:30 pagi.

_______

Saham AS akan ditutup untuk sambutan Hari Kesyukuran. Aktiviti pedagang akan menurun pada tarikh tersebut. Ini akan menyebabkan turun naik yang rendah di pasaran lain.


23 November

Statistik di Kanada. Jualan di Amerika Syarikat. Hari Kesyukuran Buruh di Jepun.

Pada jam 9:30 malam, Kanada akan mengeluarkan sebilangan besar statistik makroekonomi: CPI dan CPI teras. Kedua-dua indeks harga pengguna dan petunjuk yang sama tanpa makanan dan tenaga. Negara ini juga mengeluarkan data indeks jualan teras.

Penganalisis mengandaikan bahawa inflasi di Kanada telah dipercepatkan. Alasannya adalah kerana pemulihan pasaran, serta peningkatan penggunaan, dan penurunan kadar pengangguran kepada 5.8%.

_______

Pasaran saham AS ditutup lebih cepat pada hari Jumaat dan jualan bermusim bermula. Semasa Black Friday yang akan datang, peruncit boleh meningkatkan pendapatan mereka dengan lebih banyak. Ini boleh memberi impak positif kepada petunjuk ekonomi utama.
_______

Pada hari Jumaat, pertukaran Jepun akan ditutup untuk sambutan Hari Kesyukuran Buruh.

OlympTrade

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+