Berita Mingguan 05.11-09.11.2018

Berita Mingguan 05.11-09.11.2018

OlympTrade  | Nov. 06, 2018 17:20


Kali ini akan menjadi minggu yang paling penting dalam bulan ini, mungkin pada tahun ini. Pertama, pilihan raya pertengahan Kongres AS akan diadakan pada 6 November. Yang kedua ialah peristiwa yang sama pentingnya, iaitu Fed mengumumkan keputusan kadar faedah sekali lagi.

6 November

Pilihan raya separuh akhir di Amerika Syarikat. Forum ekonomi baru.

Pilihan raya pertengahan untuk Kongres AS akan diadakan pada 6 November. Nasib Presiden sekarang benar-benar bergantung kepada keputusan pilihan raya ini. Pengundi akan mengesahkan kepimpinan Republikan, atau peluang Trump untuk dipilih untuk kali kedua akan menurun dengan ketara.

Pasaran saham AS juga bergantung kepada keputusan pilihan raya. Jika Parti Republik mengekalkan kawalan Kongres, indeks dan saham akan cenderung meningkat. Sekiranya Demokrat menang, pasaran akan bertindak balas negatif. Terutama jika mereka kembali kepada idea tentang impeachment.

Forum ekonomi baru akan diadakan di Singapura pada 6 dan 7 November. Forum ini dianjurkan oleh Michael Bloomberg, bekas Datuk Bandar New York dan pemilik Bloomberg. Pemimpin perniagaan utama dan ahli politik yang berpengaruh akan mengambil bahagian di sini.

Lokasi acara itu dipindahkan ke Singapura dari Shanghai kerana perang perdagangan antara China dan Amerika Syarikat. Bagaimanapun, pemimpin China Xi Jinping masih akan hadir. Terdapat kemungkinan bahawa hubungan antara kedua-dua negara akan dibincangkan dalam forum ini.

7 November

Kadar faedah di New Zealand. Persembahan Samsung.

Hari ini, Bank Negara New Zealand (RBNZ) akan menentukan kadar faedah. Tidak ada kejutan yang dijangka, terdapat kemungkinan 98.3% kadar faedah tidak akan berubah.

Walau bagaimanapun, kenyataan Gabenor RBNZ Adnan Orr akan menjadi perhatian. Pidato pemimpin bank sering menjadi sumber informasi penting tentang arah dasar monetari negara pada masa akan datang.

———

Pengenalan peranti Samsung terkini akan diadakan di San Francisco pada 7 dan 8 November. Syarikat itu merancang untuk menunjukkan model fleksibel telefon pintar dan tablet.
Kejayaan perasmian boleh memberi impak negatif kepada saham Apple.

8 November

Kadar faedah AS Fed

Dasar baru mengenai kadar faedah akan diumumkan oleh US Fed pada hari Khamis. Berdasarkan dana pasaran saham Fed, pedagang percaya peluang bunga sebanyak 89.5% tidak akan berubah. Walaupun masih ada aktivis pasaran yang mengharapkan peningkatan. Walau bagaimanapun, kami berharap Fed tidak melakukannya.

Walaupun tekanan dari White House, Fed masih mengekalkan dasar monetari yang ketat. Pelabur menjangka kenaikan kadar faedah empat kali ganda tahun ini dan tiga kali ganda tahun depan. Tetapi biasanya Fed cenderung untuk berehat antara kenaikan kadar faedah.

9 November

KDNK UK. Reformasi WTO.

Britain akan mengeluarkan KDNK untuk suku ketiga. Kami ingin mengingatkan anda bahawa KDNK pada suku sebelumnya ialah 0.4%. Mengikut ramalan awal kami, tidak akan ada pertumbuhan KDNK.

Kesimpulan dapat dirumus dari gejolak ekonomi pada bulan September, apabila petunjuk menunjukkan dinamika sifar. Selain itu, sebagai tambahan kepada defisit imbangan perdagangan yang dikurangkan, keadaan penggunaan di UK tidak bertambah baik pada suku ketiga.

———

Pesuruhjaya Perdagangan EU Cecilia Malmström akan membincangkan cadangan Suruhanjaya Eropah untuk memperbaharui peraturan perdagangan antarabangsa. Perubahan ini boleh menjejaskan mekanisme penyelesaian pertikaian antara negara.

Keperluan pembaharuan menjadi jelas selepas permulaan perang perdagangan antara Amerika Syarikat dan China. Kami mengingatkan anda sekali lagi bahawa Trump memaksa perlindungan, menuduh WTO bersikap pilih kasih dan tidak adil. Walaupun China masih mematuhi peraturan organisasi.
_____

OlympTrade

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.