Berita 12.03-15.03.2019

Berita 12.03-15.03.2019

OlympTrade  | Mac 12, 2019 22:02


Undian Brexit akan menjadi perhatian utama minggu ini, dan akan diadakan di Parlimen Britain selama dua hari. Pada 12 Mac, penggubal undang-undang akan mengundi perjanjian peletakan jawatan Kesatuan Eropah. Jika tiada perjanjian dicapai pada 13 Mac, pilihan Brexit tanpa persetujuan adalah satu-satunya pilihan.


12 Mac

Tarikh tutup Brexit. KDNK di UK. IHP Teras di Amerika Syarikat.

12 Mac adalah tarikh akhir untuk kelulusan perjanjian Brexit oleh Parlimen British. Perunding pasukan Perdana Menteri Theresa May telah cuba menyelesaikannya di Brussels beberapa minggu yang lalu. Walau bagaimanapun, keputusan positif tidak diperolehi.

Sekiranya pindaan perjanjian tidak disesuaikan, Parlimen boleh mengambil alih proses peletakan jawatan paksa. Dalam senario ini, aset UK boleh menjadi sangat tidak menentu.

-------
Pada jam 5:30 petang, perubahan UK pada bulanan KDNK 3m / 3m akan diterbitkan.
-------
Indeks harga pengguna teras (Core CPI) untuk Februari akan dikeluarkan di Amerika Syarikat pada jam 19.30 WIB. Ramalan: inflasi meningkat 0.2% bulan ke bulan (MoM).

-------
13 Mac

Undi Brexit. Indeks harga pengeluar di Amerika Syarikat. Tamat tempoh belian saham Bitcoin.
-------
Undian kedua yang berkaitan dengan perjanjian keluarga British dari Kesatuan Eropah mungkin diadakan di UK.
--------

Indeks harga pengeluar utama akan diumumkan di Amerika Syarikat pada jam 8:30 malam. Ramalan: nombor indeks akan dikeluarkan pada 0.2%. Di samping itu, AS akan mengeluarkan data mengenai pesanan barangan tahan lama. Ramalan: nombor indeks akan dikeluarkan pada 0.1%.

-------
Kontrak saham bitcoin di Chicago Board Options Exchange (CBOE) akan tamat pada 13 Mac. Seperti yang dilihat dalam beberapa bulan kebelakangan ini, hampir tidak terdapat hubungan antara agenda dan ketidaktentuan mata wang crypto ini.

14 Mac

Jualan rumah baru di Amerika Syarikat. Laporan OPEC. Petisyen. Model Y.

Pada jam 10:00 pagi, Amerika Syarikat akan mengumumkan data jualan rumah baru untuk bulan Januari. Semakin tinggi kadar pertumbuhan, semakin kuat ekonomi negara.

Pertumbuhan petunjuk menunjukkan peningkatan dalam penggunaan isi rumah. Di samping itu, peningkatan jualan rumah baru juga akan meningkatkan jualan rumah dan meningkatkan permintaan bagi barangan tahan lama.
-------

Pakar menanti pelepasan laporan pasaran minyak bulanan OPEC pada 14 Mac, untuk mengetahui jumlah anggaran penggunaan emas hitam dalam masa terdekat.

Harga minyak hampir hampir dengan harga suku tahunan tertinggi akibat krisis kuasa di Venezuela, serta penurunan pengeluaran minyak mentah oleh negara OPEC +.

-------

Sekiranya Parlimen tidak menyokong tawaran perjanjian Brexit, Theresa May, pada 14 Mac, UK akan membincangkan dengan pihak berkuasa EU petisyen untuk menggantung peletakan jawatan negara dari Kesatuan Eropah.

Senario ini akan meningkatkan peluang UK meninggalkan Kesatuan Eropah dengan persetujuan jelas mengenai kerjasama antara Brussels dan London.

-------

Tesla dijadualkan melancarkan Model Y crossover. Model ini mungkin dilengkapi dengan pintu sayap helang seperti dalam model X. Menurut Musk, syarikat itu akan membina sebuah kilang baru untuk mengeluarkan Model Y. Mungkin dia bermaksud projek Shanghai syarikat itu.

Saham syarikat ini akan bertindak balas dengan mendadak ketika memperkenalkan kereta elektrik. Kami tidak mengabaikan peluang peningkatan permintaan untuk saham-saham ini, kerana harga harga saat ini agak rendah.

15 Mac

CPI Zon Eropah. Pasaran buruh di Amerika Syarikat.

-------

Pada jam 6 petang , Zon Eropah akan mengeluarkan indeks harga pengguna bulan Februari (CPI). Ramalan: indeks ini akan dikeluarkan pada 1.5% tahun ke tahun (YoY).
-------
Pada jam 10 malam, Amerika Syarikat akan mengeluarkan data mengenai bilangan pembukaan pekerjaan di pasaran buruh AS (JOLTS). Ramalan: angka ramalan ialah 6.9 juta.

OlympTrade

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Polski Português (Portugal) Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+