Berita 06.12-07.12.2018

Berita 06.12-07.12.2018

OlympTrade  | Dis. 06, 2018 16:32

Terdapat beberapa perkara berita politik dan kewangan yang diumumkan pada minggu pertama dagangan pada bulan Disember: keputusan persidangan G20, dasar monetari di Australia dan Kanada. Mesyuarat OPEC dan OPEC + di Vienna. Biasanya, AS mengeluarkan statistik perangkaan pasaran pekerja pada hari Jumaat pertama setiap bulan.

6 Disember

Mesyuarat OPEC +. IVEY PMI di Kanada.
-------

Vienna akan menganjurkan satu mesyuarat negara anggota OPEC pada 6 Disember. Pada 7 Disember, pengeksport minyak lain akan menyertai mereka. Mesyuarat ini menyimpulkan tempoh separuh masa apabila perjanjian pengurangan jumlah pengeluaran dilaksanakan.

Dalam mesyuarat, peserta perlu memutuskan sama ada untuk mengekalkan keadaan pasaran semasa atau melonggarkan sekatan. Sebaliknya, pengeksport ditekankan untuk tidak mengurangkan pengeluaran. Sebaliknya, pengeksport ditekan oleh kelembapan pertumbuhan ekonomi dunia.

-------

Pada jam 11 malam, Kanada akan mengeluarkan PMI Ivey. Petunjuk yang diasaskan oleh Richard Ivey dari business School bagi mengukur iklim perniagaan di negara ini.

7 Disember

Statistik AS. Pengganti Angela Merkel.

Pada jam 9:30 pagi, AS akan mengeluarkan upah bukan pertanian, koleksi statistik makroekonomi yang paling penting yang meliputi bilangan pekerjaan bukan pertanian baru, kadar pengangguran, jam kerja purata, dan upah purata setiap jam.

Untuk mengakses data rasmi, kami mengesyorkan anda memberi perhatian kepada laporan pekerjaan negara ADP (dikeluarkan pada 5 Disember) dan Laporan Pencerobohan Job Challenger (dikeluarkan pada 6 Disember).

-------


Pada hari Jumaat, perdebatan calon untuk jawatan pengerusi Kesatuan Demokratik Kristian Jerman akan berakhir. Keputusan pilihan raya dapat memberi kesan yang serius, bukan hanya untuk masa depan negara tetapi juga Uni Eropa secara keseluruhan.

Yang akan bertanding adalah Annegret Kramp-Karrenbauer (setiausaha umum parti), Friedrich Merz (bekas ketua kumpulan CDU / CSU), dan Jens Spahn (menteri kesihatan). Menurut para ahli, kedudukan kukuh Kramp-Karrenbauer mengenai masalah pelarian sesuai dengan kebutuhan masyarakat Jerman.

Mudah-mudahan perdagangan anda berjaya dan berada dalam mood yang ceria!

OlympTrade

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 中文 香港 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+