Australia: Q3 KDNK dijangka meningkat sebanyak 0.6%

Australia: Q3 KDNK dijangka meningkat sebanyak 0.6%

FBS  | Dis. 03, 2019 12:39

Saya mencadangkan bahawa selepas pembebasan petunjuk separa utama minggu ini bagi ekonomi Australia, kami menjangkakan kenaikan KDNK 0.6% q / q pada Q3 yang akan menyaksikan kenaikan pertumbuhan tahunan kepada 1.7%.

Petikan Utama

"Ini sejajar dengan anggaran awal yang dikeluarkan Jumaat lalu, dengan kesan data separa minggu ini. Maklumat baru utama sejak itu adalah inventori, keuntungan, dan jumlah jualan yang lebih lemah, diimbangi oleh perbelanjaan kerajaan yang lebih kukuh dan eksport bersih. "

"Sekali lagi, permintaan peribadi kelihatan sangat lemah. Kami menganggarkan kenaikan hanya 0.1% q / q, yang akan meninggalkan pertumbuhan tahunan dalam wilayah negatif pada -0.2%. Asas pertumbuhan ekonomi kekal menjadi permintaan awam, yang kelihatan menyumbang 0.35ppt kepada pertumbuhan suku tahunan. Ini menyentuh kesukaran kerajaan dan RBA dalam menghasilkan langkah-langkah untuk menyokong ekonomi apabila perbelanjaan awam sudah menjadi pemacu utama pertumbuhan. "

"Pertumbuhan KDNK, pada + 0.6% q / q dan + 1.7% y / y, kelihatan secara umum sejajar dengan apa yang RBA dijangka sebulan yang lalu."

"Dalam laporan KDNK esok, tumpuan akan sekali lagi menjadi indikator isi rumah - penggunaan dan pendapatan. Jumlah jualan runcit yang lembut (-0.1% q / q) menunjukkan pertumbuhan yang agak sederhana dalam perbelanjaan pengguna. "

"Pandangan kami adalah bahawa data KDNK kemungkinan akan memberikan sedikit pengesahan bahawa Bank perlu menyediakan beberapa rangsangan tambahan kepada ekonomi tahun depan untuk secara beransur-ansur menolak kadar pengangguran, menghasilkan gaji yang lebih baik dan pertumbuhan pendapatan isi rumah dan akhirnya mengangkat inflasi ke dalam jalur sasaran. "

FBS

Related Articles

Komen terkini

Tambah Komen
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.
Perbincangan
Tulis balasan...
Sila tunggu seminit sebelum anda cuba untuk komen lagi.

Dagangan dalam instrumen kewangan dan/atau matawang crypto melibatkan risiko tinggi termasuk risiko kehilangan sedikit, atau kesemua, amaun pelaburan anda, dan mungkin tidak sesuai untuk semua pelabur. Harga matawang crypto adalah sangat volatil dan mungkin menerima kesan daripada faktor luaran seperti peristiwa kewangan, perundangan atau politik. Dagangan atas margin meningkatkan risiko kewangan.
Sebelum mengambil keputusan untuk berdagang dalam instrumen kewangan atau matawang crypto anda perlu dimaklumkan sepenuhnya tentang risiko dan kos yang berkaitaan dengan pasaran kewangan, mempertimbangkan dengan teliti matlamat pelaburan, tahap pengalaman, dan selera risiko anda, dan mendapatkan nasihat profesional di mana perlu.
Fusion Media ingin mengingatkan anda bahawa data yang terkandung dalam laman web ini tidak semestinya masa sebenar atau tepat. Data dan harga di laman web ini tidak semestinya disediakan oleh mana-mana pasaran atau bursa, tetapi disediakan oleh pembuat pasaran, jadi harga mungkin tidak tepat dan mungkin berbeza daripada harga sebenar di mana-mana pasaran tertentu, bermakna harga adalah indikatif dan tidak sesuai untuk tujuan dagangan. Fusion Media dan mana-mana penyedia data yang terkandung dalam laman web ini tidak akan menerima tanggungan bagi sebarang kerugian akibat dagangan anda, atau kebertanggungan anda pada maklumat yang terkandung dalam laman web ini.
Dilarang untuk mengguna, menyimpan, menerbit semula, memapar, mengubah, memindah, atau mengagihkan data yang terkandung dalam laman web ini tanpa kebenaran bertulis daripada Fusion Media dan/atau penyedia data. Semua hak cipta intelek adalah milik penyedia dan/atau bursa yang menyediakan data yang terkandung dalam laman web ini.
Fusion Media boleh menerima pampasan daripada pengiklan yang muncul di laman web ini, berdasarkan interaksi anda dengan iklan atau pengiklan tersebut.

English (USA) English (UK) English (India) English (Canada) English (Australia) English (South Africa) English (Philippines) English (Nigeria) Deutsch Español (España) Español (México) Français Italiano Nederlands Português (Portugal) Polski Português (Brasil) Русский Türkçe ‏العربية‏ Ελληνικά Svenska Suomi עברית 日本語 한국어 简体中文 繁體中文 Bahasa Indonesia ไทย Tiếng Việt हिंदी
Log keluar
Adakah anda pasti anda mahu daftar keluar?
TidakYa
BatalYa
Menyimpan Perubahan

+

Muat turun Aplikasi

Lebih banyak tinjauan pasaran, lebih banyak makluman, lebih banyak cara untuk menyesuaikan senarai lihat aset hanya pada Aplikasi

Investing.com adalah lebih baik pada Aplikasi!

Lebih banyak kandungan, sebutan dan carta lebih pantas, dan pengalaman lebih lancar tersedia hanya pada Aplikasi.